Christian Lindberg

Rol
Gastdirigent

Naast zijn activiteiten als solist en componist concentreert Christian Lindberg zich nu voornamelijk op zijn carrière als dirigent. Hij dirigeerde onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Swedish Radio Symphony Orchestra, het Gürzenich-Orchester Köln, het Taipei Symphony Orchestra, het Poznañ Philharmonic Orchestra, het Danish National Symphony Orchestra, het Basque National Orchestra, het Helsinki Philharmonic Orchestra, de Royal Liverpool Philharmonic en het Simón Bolívar Symphony Orchestra. Tijdens het seizoen 2011/2012 was hij artist-in-residence bij het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra.

Als hoofddirigent en artistiek adviseur van het Arctic Philharmonic Orchestra dirigeerde Lindberg Carmen en La Bohème. Verder ging het orkest meermaals op tournee en concerteerde op uitnodiging van Valery Gergiev in de Mariinsky Concert Hall in Sint-Petersburg. Lindberg verlengde zijn contract onlangs tot 2017. In de nabije toekomst staat hij in het Musikverein, de Suntory Hall, op het Beethovenfest, in het Salzburg Festspielhaus, de Tonhalle Düsseldorf, de Meistersingerhalle Nürnberg en het National Centre for the Performing Arts (The Giant Egg) in Peking met orkesten als het Nippon Yomiuri Symphony Orchestra, het Beijing Symphony Orchestra, de Royal Liverpool Philharmonic, de Royal Stockholm Philharmonic, het New Zealand Symphony Orchestra, de Düsseldorfer Symphoniker, de Irish National Philharmonic en het Ulster Orchestra.

Zijn opnames met het Nordic Chamber Orchestra, het Swedish Wind Ensemble en de Arctic Philharmonic werden bijzonder goed onthaald en internationaal onderscheiden. Voor het label BIS staat, naast projecten met het Arctic Philharmonic Orchestra, ook de vervollediging gepland van de integrale opname van de symfonieën van Allan Pettersson met het Norrköping Symphony Orchestra.

 

Christian Lindberg