Dirk Brossé

Rol
Gastdirigent

Gentenaar Dirk Brossé laat zijn naam wereldwijd gelden als componist en dirigent. Hij is muziekdirecteur van het Chamber Orchestra of Philadelphia, muziekdirecteur van het Filmfestival Gent en muziekdirecteur en hoofddirigent van de ‘Star Wars in Concert World tour’. Hij genoot zijn opleiding in Gent, Brussel, Maastricht, Wenen en Keulen en combineert momenteel diverse leerstoelen met het doceren van compositie en orkestdirectie aan het conservatorium van Gent.

Brossé dirigeert wereldwijd toporkesten, waaronder het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, l’ Orchestre de l’ Opéra de Lyon, het City of Birmingham Symphony Orchestra, de Hong Kong Philharmonic en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De concertzalen zijn al even illuster: het Concertgebouw in Amsterdam, de Royal Festival Hall, het Barbican Centre en de Royal Albert Hall in Londen, De Munt in Brussel, Victoria Hall in Genève, het Seoul Arts Center en nog veel meer.

Als componist getuigt Brossé van een enorme veelzijdigheid. Hij schreef concerti, oratoria, liederen, kamermuziek en symfonische werken naast muziek voor theater en film. In meer dan veertig landen werden zijn composities uitgevoerd en opgenomen. Zelf realiseerde Brossé meer dan zestig cd’s en zijn dubbele muzikale carrière bracht hem in contact met artiesten als José Van Dam, Barbara Hendricks, Julian Lloyd Webber, Salvatore Accardo, John Williams, Toots Thielemans en Hans Zimmer.

Dirk Brossé kreeg de titel ‘Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen’, de Gouden Erepenning van het Vlaams Parlement, en de prestigieuze Van Acker Prijs. In 2010 werd hij de derde ereburger van Destelbergen.

www.dirkbrosse.be

 

Dirk Brossé