Jaime Martin

Rol
Gastdirigent

Jaime Martín is hoofddirigent en artistiek directeur van het Gävle Symphony Orchestra, chef-dirigent van het Orquesta de Cadaqués en artistiek directeur van het Santander International Festival. Zelf is hij afkomstig uit Santander. Zijn opleiding genoot hij in Madrid bij Antonio Arias en in Den Haag bij Paul Verhey. Na een carrière als vooraanstaand fluitist maakte hij zijn opwachting als dirigent bij diverse internationaal gerenommeerde orkesten. 

De lijst van orkesten waarmee Martín samenwerkte, is indrukwekkend: het London Philharmonic Orchestra, de Philharmonia, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Royal Scottish National Orchestra, de Royal Liverpool Philharmonic, het Swedish Radio Symphony Orchestra, het Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo, het Orchestre National de Lyon, het Aarhus Symphony Orchestra, de Academy of St Martin in the Fields... Tijdens het vorige seizoen kwamen daar ook nog eens de symfonieorkesten van New Zealand en Queensland bij. 

Martín debuteerde als operadirigent in El Escorial in Madrid en in 2013 dirigeerde hij voor het eerst in de English National Opera. Op cd verzilverde hij onder andere een programma van Spaanse muziek met het Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya voor het Tritó label. Als solist maakte hij eveneens verscheidene opnames, waaronder de concerto’s van Mozart onder de directie van Sir Neville Marriner en werken van Bach met pianist Murry Perahia en de Academy of St. Martin in the Fields.

Jaime Martin