Jamie Phillips

Rol
Gastdirigent

Jamie Phillips verscheen op het internationale podium dankzij zijn succes tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award in 2012, en sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent. Phillips combineert ongekunstelde autoriteit met klare, expressieve techniek en aangeboren muzikaliteit.

Tijdens het seizoen 2016/2017 maakt Phillips zijn debuut bij de Oslo Philharmonic, het Tonkünstler Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, het Royal Scottish National Orchestra, het Royal Philharmonic Orchestra, het Bournemouth Symphony Orchestra, de Copenhagen Philharmonic, het orkest van de Opéra de Rouen Normandie en het Polish National Radio Symphony Orchestra Katowice. Daarnaast keert hij terug naar het Orchestre de la Suisse Romande, het Orchestre de Chambre de Lausanne, het City of Birmingham Symphony Orchestra en de philharmonie zuidnederland.

De voorbije seizoenen dirigeerde Phillips de Los Angeles Philharmonic in het kader van het Dudamel Fellowship Program, en stond hij voor het BBC Symphony Orchestra, het BBC Scottish Symphony Orchestra, de Royal Northern Sinfonia, de Manchester Camerata, het Nash Ensemble, het orkest van de Welshe opera, het Ulster Orchestra, het RTÉ National Symphony Orchestra, het Mozarteumorchester Salzburg, de Camerata Salzburg, de Deutsche Radio Philharmonie, het Swedish Chamber Orchestra, het Helsingborg Symphony Orchestra, het Luxembourg Philharmonic Orchestra en Brussels Philharmonic.

Phillips was Assistant Conductor van het Hallé Orchestra van 2012 tot 2015 en was de jongste dirigent ooit die met het orkest mocht samenwerken. In het seizoen 2015/2016 creëerde het orkest de functie van Associate Conductor voor hem. 

Jamie Phillips is een vurig verdediger van nieuwe muziek. Dit seizoen verschijnt er op het label NMC een nieuwe opname van orkestmuziek van Tarik O’Regan, opgenomen met het Hallé Orchestra. In september 2014 nam Phillips muziek op van de Schotse componiste Helen Grime, samen met Sir Mark Elder en het Hallé Orchestra, ook voor het label NMC.