Jaume Santonja

Rol
Gastdirigent

Jaume Santonja is dirigent van het Euskadiko Orkestra/Basque National Orchestra en is een graag geziene gastdirigent bij de belangrijkste orkesten in zijn geboorteland Spanje: het Orquesta y Coro Nacionales de España, het Orquestra de la Comunitat Valenciana, het Orquesta Sinfónica de Tenerife, het Orquesta Filarmónica de Málaga, de Real Filharmonía de Galicia, het Orquesta Sinfónica de Bilbao en de Oviedo Filarmonía.

Jaume was assistant-dirigent van het gerenommeerde City of Birmingham Symphony Orchestra en stond o.a. voor het National Orchestra of Wales - BBC NOW, het Antwerp Symphony Orchestra, het Phion Orkest, het Orchestra del Teatro Lirico di Cagliari, het Orchestra Sinfonica di Milano “LaVerdi” en het Malta Philharmonic Orchestra.

In het seizoen 2021-2022 maakt hij zijn debuut bij o.a. de Hong Kong Philharmonic, de Filarmonica Arturo Toscanini, de Belgrade Philharmonic, het Teatro Petruzzelli Orchestra en is hij opnieuw te gast bij o.a. het Orchestra Sinfonica di Milano “LaVerdi”, het Euskadiko Orkestra en het City of Birmingham Symphony Orchestra.