Jonathon Heyward

Rol
Gastdirigent

Jonathon Heyward begon zijn studie orkestdirectie aan het Boston Conservatorium, waar hij enkele jaren assistent-dirigent was van de opera producties. Hij voltooide zijn opleiding aan de Royal Academy of Music in Londen in 2016. Grote bekendheid kreeg hij in 2015, hij was toen pas 23 jaar oud, met het winnen van het prestigieuze dirigentenconcours van Besançon. 

In 2018 ontving hij de Dudamel Young Conductors' Fellowship en kreeg zo de mogelijkheid te werken met het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Tot en met het afgelopen jaar was hij assistent-dirigent van het Engelse Hallé Orchestra.

Dat alles heeft Jonathon Heyward al op jonge leeftijd tot een allround dirigent gemaakt. In de afgelopen tijd stond hij onder meer voor het Orchestre National de Lille, het St. Petersburg Staats Symfonieorkest, het Symfonieorkest Vlaanderen en in Nederland voor de philharmonie zuidnederland en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Als semifinalist van de Blue Danube International Opera Conducting Competition in Wenen in 2013, kreeg hij ook bekendheid als operadirigent. Zo was hij van 2014 tot 2016 één van de leiders van de Hampstead Garden Opera in Londen. In het voorjaar van 2018 leidde hij bij de Birmingham Opera Company de wereldpremière van Giorgio Battistelli’s opera Wake.