Kerem Hasan

Rol
Gastdirigent

Kerem Hasan kwam ter wereld in Londen en studeerde piano en directie aan het Royal Conservatoire of Scotland. Hij kreeg ook les in Weimar en Zürich en volgde masterclasses bij maestro’s als David Zinman, Edo de Waart en Bernard Haitink.

In 2017 won Kerem Hasan met Camerata Salzburg de prestigieuze Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award. Tijdens de ­Donatella Flick Conducting Competition 2016, georganiseerd door het London Symphony Orchestra, was Kerem Hasan finalist. Naar aanleiding hiervan nodigde Welsh National Opera hem uit als associate artist. Bij dit operahuis dirigeerde hij vervolgens in 2018 opvoeringen van Verdi’s La forza del destino.

Kerem Hasan onderhoudt een nauwe band met het Aspen Music Festival en won eerder dit jaar de Aspen Conductor Prize. Hij debuteerde in de afgelopen seizoenen bij onder meer Royal Northern Sinfonia, de NDR Radiophilharmonie Hannover en het Tiroler Symphonieorchester.

Op 10 juni 2018 debuteerde hij in Het Concertgebouw, toen hij onverwacht inviel voor Bernard Haitink en het Koninklijk Concertgebouworkest leidde in Mahlers Negende symfonie.