Michiel Delanghe

Rol
Gastdirigent

Michiel Delanghe behaalde in 2012 zijn masterdiploma orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Ivo Venkov en Koen Kessels. Het jaar daarna won hij de Derde Prijs en Special Award in de Cadaqués Orchestra International Conducting Competition. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd dat een ‘speciale award’ uigereikt werd. 

Tijdens zijn studies dirigeerde Delanghe verscheidene concerten met het symfonieorkest van het Conservatorium van Antwerpen en met het Ensemble XXI. Hij was ook actief als assistent-dirigent van de Vlaamse Opera bij dirigenten als Patrick Fournillier, Yannis Pouspourikas en Jef Smits. Delanghe nam actief deel aan masterclasses met Robin Engelen en Het Collectief, met Ivo Venkov en het Philharmonic Orchestra of Russe-Bulgaria en met Peter Eötvös en het Orchestre Philharmonique de Radio France. 

In juli 2014 maakte Michiel zijn professioneel debuut met het Orquesta Sinfónica de Castilla y León. Hij dirigeerde intussen ook het Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en het Orchestre National de Lille. Laatstgenoemd orkest nodigde hem uit voor een tournee in januari 2016 met werken van Wagner, Stravinsky en Schubert. Dit seizoen fungeert hij als assistent aan de Opéra de Rennes tijdens een productie van Mozarts La Finta Giardiniera.

www.michieldelanghe.com 

Michiel Delanghe