Paul Griffiths

Rol
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als projectleider in conservatoria, muziekscholen, lager en secundair onderwijs, buitengewoon onderwijs, academies en uiteenlopende community-projecten.

Aan de basis van zijn werk ligt zijn geloof in het feit dat schoonheid en cultuur nodig zijn om te overleven. Daarnaast gelooft Griffiths dat muzikanten en creatieve artiesten een duidelijke rol opnemen in de maatschappij als makers en katalysatoren voor verandering en ontwikkeling van anderen.

Griffiths is een componist/improvisator die zowel elektrische als akoestische gitaar en percussie speelt en daarnaast ook zingt.

Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en is verbonden aan de Academy of the Arts in Reykjavik, het Konservatoriet for Music and Formidling in Esbjerg, het ArtEZ conservatoire in Nederland en de Plantijn Artesis Hogeschool in Antwerpen. Hij werkt reeds vele jaren samen met de Casa Da Musica Ensemble-cursus in Porto en met de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.