Sarah Hicks

Rol
Gastdirigent

Sarah Hicks is hoofddirigent van Orchestra Live van het Minnesota Orchestra sinds 2009 en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van zowel nieuwe Pops-concerten als de innovatieve klassieke reeks ‘Inside the Classics’. Ze werkte samen met verschillende artiesten, gaande van Jamie Laredo en Hilary Hahn tot Josh Groban en Smokey Robinson. Tijdens de zomer van 2011 ging ze op tournee met Sting als dirigente van zijn Symphonicities Tour.

Hicks is een veelgevraagde gastdirigent in Amerika en daarbuiten en was te gast bij o.a. Boston Pops, Cincinnati Pops, het Philadelphia Orchestra, Chicago Symphony, San Francisco Symphony, Toronto Symphony, Melbourne Symphony, St. Petersburg Philharmonic, Tokyo Philharmonic, Nagoya Philharmonic en Malaysian Philharmonic. Ze stond voor de Los Angeles Philharmonic tijdens hun July 4th-concerten in de Hollywood Bowl in 2012, 2013 en 2015. Hicks was eerder verbonden aan het North Carolina Symphony, het Richmond Symphony en de Florida Philharmonic en is Staff Conductor aan het Curtis Institute of Music.

Sarah Hicks werd geboren in Tokio en groeide op in Honolulu. Ze studeerde piano en altviool en vervolmaakte zich in compositie aan Harvard en orkestdirectie aan het Curtis Institute of Music.