Driemaal cello - Geannuleerd

Dag
Zondag 25.10.2020 - 21:30

Muziekgebouw aan ’t IJ

Straat
Piet Heinkade 1
Postcode
1019 BR
Woonplaats
Amsterdam
Violoncelles, vibrez!
Celloconcerto (Nederlandse creatie)
Concerto voor klarinet, altviool en orkest in e, opus 88 (versie voor klarinet, cello en orkest)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Liefhebbers van de cello kunnen hun hart ophalen tijdens dit concert. Niet één, maar drie solocellisten maken hun opwachting. De Zweedse componist Anders Hillborg schreef op vraag van het Antwerp Symphony Orchestra een nagelnieuw celloconcerto voor meestercellist Nicolas Altstaedt, en voor het 100e sterfjaar van Max Bruch speelt Camille Thomas de altvioolpartij uit het Concerto voor klarinet, altviool en orkest op haar cello. Het populaire Violoncelles, vibrez! van de Italiaan Giovanni Sollima zet Camille Thomas samen met onze eigen cello-aanvoerder Raphael Bell in de spotlights.

Update 16.10.2020
Onder de huidige omstandigheden in Nederland is een uitvoering van het concert Driemaal cello niet mogelijk. Daarom wordt dit concert geannuleerd.

Update 01.10.2020
Om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we het programma van sommige concerten aanpassen. Daarom vervalt Les offrandes oubliées van Messiaen dat oorspronkelijk op het programma stond. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Fabien Gabel

Fabien Gabel

Functie
Gastdirigent

Fabien Gabel volgde in 2002 een cursus orkestdirectie bij David Zinman tijdens het Aspen Music Festival en specialiseerde zich bij Bernard Haitink, Sir Colin Davis en Paavo Järvi. Gabel is sinds 2013 muziekdirecteur van het Québec Symphony Orchestra en treedt op met orkesten als het Oslo Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Dresden, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre de Paris, het Orchestre National de Lyon en de voornaamste Londense orkesten.

Lees verder

Camille Thomas

Instrument
cello

De Franco-Belgische celliste Camille Thomas werd genomineerd in de categorie Révélation soliste instrumental tijdens Les Victoires de la Musique en vertegenwoordigde België tijdens de European Broadcasting Union Competition, waar ze de eerste prijs won en uitgeroepen werd tot New Talent of the Year 2014. In 2017 won ze de ECHO Klassik Preis en tekende ze een platencontract bij het label Deutsche Grammophon. Camille Thomas werkte reeds samen met dirigenten als Paavo Järvi, Mikko Franck, Marc Soustrot, Darrell Ang, Kent Nagano en Stéphane Denève en ze werd uitgenodigd door toporkesten waaronder de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, de Academia Santa Cecilia, Sinfonia Varsovia, het Staatsorchester Hamburg, de Lucerne Festival Strings, het Orchestre National de Bordeaux en Brussels Philharmonic.

Lees verder

Nicolas Altstaedt

Instrument
cello

De Duits-Franse cellist Nicolas Altstaedt is een van de meest veelzijdige artiesten van vandaag. Als solist en dirigent voert hij een repertoire uit dat reikt van oude muziek tot hedendaagse composities. Tijdens seizoen 2018-2019 was hij artist in residence bij het SWR Symphonieorchester waarmee hij samen met Teodor Currentzis op tournee ging langs de belangrijkste Europese zalen. Andere hoogtepunten waren een tournee met B’Rock en René Jacobs en concerten met het Orchestre des Champs-Elysées en Philippe Herreweghe, het National Symphony Orchestra Washington en Ed Gardner, het NHK Symphony Orchestra en het Yomiuri Symphony Orchestra, het European Youth Orchestra en Vasili Petrenko, het Orchestre National de France en Emmanuel Krivine, Il Giardino Armonico op het Grafenegg Festival, het KBS Symphony Orchestra, Les Violons du Roy, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest met Ben Gernon en Edo de Waart en het Residentie Orkest. Hij werd ook opnieuw uitgenodigd door het Deutsche Symphonie-Orchester Berlin en Robin Ticciati, het Gürzenich Orchester Köln en Karina Canellakis, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Lahav Shani en het BBC Symphony Orchestra op de Proms.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder