Dromen van Italië met Respighi en Rota

Dag
Vrijdag 29.10.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Fontane di Roma
Concerto soirée
Concerto per archi
Feste romane
Price range
Vanaf €14 - Toegang enkel op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Italië was eeuwenlang de muzikale place to be voor muzikanten en bracht grootheden voort als Monteverdi, Vivaldi en Rossini. Italianen zijn nooit gestopt met muziek te ademen en gastdirigent Duncan Ward legt daarvoor overtuigend bewijsmateriaal op tafel. Weet je hoe de Trevifontein ’s middags klinkt? Ottorino Respighi laat het horen in zijn Fontane di Roma voordat hij met Feste Romane een bezoek brengt aan de circusspelen en andere ‘feestelijkheden’ van het Oude Rome. Die andere Italiaanse trots Nino Rota, vooral bekend van zijn filmmuziek voor The Godfather en de films van Fellini, is een relatieve nieuwkomer op klassieke concertaffiches. Laat je verrassen door zijn meesterlijke Concerto soirée met pianist Barry Douglas en het Concerto voor strijkers.

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Duncan Ward

Functie
Gastdirigent

Duncan Ward studeerde orkestdirectie bij Andrew Morley en Mark Heron en volgde masterclasses bij Valeri Gergiev, Daniel Barenboim, David Zinman en Pierre Boulez. Tussen 2012 en 2014 was hij Conducting Scholar bij de Berliner Philharmoniker onder leiding van Simon Rattle en van 2015 tot 2017 was hij chef-dirigent van Sinfonia Viva. Hij was ook gastdirigent van het National Youth Orchestra van Groot-Brittanië. Ondertussen wordt hij uitgenodigd door de beste ensembles waaronder het London Symphony Orchestra, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Vienna Radio Symphony Orchestra, het Orchestre de Paris, de BBC Philharmonic, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en Ensemble Intercontemporain.

Lees verder

Barry Douglas

Instrument
piano

Barry Douglas heeft een belangrijke internationale carrière opgebouwd sinds het winnen van de Gouden Medaille op de Internationale Tsjaikovski Pianowedstrijd van 1986 in Moskou. Als artistiek directeur van Camerata Ireland en het Clandeboye-festival blijft hij zijn Ierse afkomst vieren en tegelijkertijd een druk internationaal tourschema aanhouden.

Lees verder