Dromen van Italië met Respighi en Rota

Dag
Vrijdag 29.10.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Fontane di Roma
Concerto soirée
Concerto per archi
Feste romane
Price range
Vanaf €14

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Italië was eeuwenlang de muzikale place to be voor muzikanten en bracht grootheden voort als Monteverdi, Vivaldi en Rossini. Italianen zijn nooit gestopt met muziek te ademen en Giancarlo Andretta is de geknipte gastdirigent om daarvoor overtuigend bewijsmateriaal op tafel te leggen. Weet je hoe de Trevifontein ’s middags klinkt? Ottorino Respighi laat het horen in zijn Fontane di Roma voordat hij met Feste Romane een bezoek brengt aan de circusspelen en andere ‘feestelijkheden’ van het Oude Rome. Die andere Italiaanse trots Nino Rota, vooral bekend van zijn filmmuziek voor The Godfather en de films van Fellini, is een relatieve nieuwkomer op klassieke concertaffiches. Laat je verrassen door zijn meesterlijke Concerto soirée met pianist Barry Douglas en het Concerto voor strijkers.  

Bio's

Giancarlo Andretta

Giancarlo Andretta

Functie
Gastdirigent

Giancarlo Andretta is een ervaren operadirigent en was van 2010 tot 2013 hoofddirigent aan het Gothenburg Opera House. Van 2003 tot 2012 was hij chef-dirigent van het Aarhus Symphony Orchestra en van 2001 tot 2010 was hij eerste gastdirigent aan het Royal Opera House in Kopenhagen. Momenteel is hij eerste gastdirigent van het Granada Symphony Orchestra. Hij trad als gastdirigent ook aan in de belangrijkste concertzalen en operahuizen in Europa.

Lees verder

Barry Douglas

Instrument
piano

Barry Douglas heeft een belangrijke internationale carrière opgebouwd sinds het winnen van de Gouden Medaille op de Internationale Tsjaikovski Pianowedstrijd van 1986 in Moskou. Als artistiek directeur van Camerata Ireland en het Clandeboye-festival blijft hij zijn Ierse afkomst vieren en tegelijkertijd een druk internationaal tourschema aanhouden.

Lees verder