Dvorák 8 met Elim

Dag
Zaterdag 23.11.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
This Midnight Hour
Rapsodie op een thema van Paganini, opus 43
Symfonie nr. 8 in G, opus 88
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Reken maar dat je het thema van Capriccio nr. 24 van de getalenteerde violist-componist Paganini meteen herkent in Rachmaninovs Rapsodie. Marc-André Hamelin zorgt voor de nodige virtuositeit in dit Russische meesterwerk na een nachtelijke wandeling tijdens This Midnight Hour van de Britse componiste Anna Clyne. Eind goed, al goed met Dvořáks levenslustige Achtste symfonie die mijmeringen en dansen geniaal weet te combineren. Voor romantici die een spannend zijsprongetje naar de 21e eeuw niet uit de weg gaan is dit het perfecte concert.

Met inleiding bij het concert om 19:15

EXTRA Lezing over de fijne lijn tussen kunst en waanzin door Esther van Fenema om 18:00. Info & tickets >>>

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Marc-André Hamelin

Instrument
piano

De Canadese pianist Marc-André Hamelin is wereldvermaard om zijn ongeëvenaarde mix van muzikaal vakmanschap en een briljante techniek in zowel het gevestigde repertoire als zeldzaamheden uit de 19e, 20e en 21e eeuw. In het verleden trad Hamelin al op in de meest prestigieuze concertzalen zoals Carnegie Hall, Wigmore Hall, de Alte Oper Frankfurt, de Elbphilharmonie en de Moscow State Philharmonic.

Lees verder