Dvorák met Alban Gerhardt

Dag
Vrijdag 01.10.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vrolijke ouverture
Celloconcerto in b, opus 104
Till Eulenspiegels lustige Streiche, opus 28
Der Rosenkavalier (suite)
Price range
Vanaf €19

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onze reeks Meesterwerken zetten we in met een van de grootste cellisten van het moment in hét standaardwerk voor cello en orkest: Dvořáks bloedmooie Celloconcerto met gastsolist Alban Gerhardt. Daarnaast trakteren chefdirigent Elim Chan en het Antwerp Symphony Orchestra je op symfonische klasse op z’n best met de symfonische vertelling over opperschelm Tijl Uilenspiegel en zijn ‘lustige streken’ en de suite uit Strauss’ op en top romantische Der Rosenkavalier.  

Met gratis inleiding om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder