Ein deutsches Requiem

Dag
Zaterdag 12.11.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Ein deutsches Requiem, opus 45
Price range
Vanaf €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Toen Ein deutsches Requiem in première ging, kon Brahms tevreden terugblikken op een compositieproces van bijna vijftien jaar. Het succes van zijn monumentale werk voor koor, twee solisten en orkest gaf hem eindelijk het langverwachte zelfvertrouwen als symfonisch componist. Anders dan de meeste componisten koos Brahms bewust voor een vrije Duitse vertaling van de originele dodenmis, en creëerde hij zo een requiem dat vooral door en door menselijk is. Brahms’ bekendste koorwerk begeleidt niet alleen  de overledene op zijn laatste reis, maar biedt vooral ook troost aan hen die afscheid nemen. Matthew Halls leidt het Collegium Vocale Gent en het Antwerp Symphony Orchestra doorheen een werk vol romantische pathos, intieme lyriek en serene troost. 

Update
Helaas moet chef-dirigent Elim Chan haar concerten met Antwerp Symphony op 11 en 12 november annuleren na een positieve covidtest. We zijn ontzettend dankbaar dat de Britse dirigent Matthew Halls op zeer korte termijn bereid is gevonden om haar te vervangen. De toekomstige chef-dirigent van het Finse Tampere Filharmonia wordt wereldwijd geroemd voor zijn expertise in de historische uitvoeringspraktijk, en dirigeerde Brahms’ meesterwerk de voorbije jaren al meermaals. Het programma blijft ongewijzigd. Tickets worden niet terugbetaald

 

Bio's

Chen Reiss

Instrument
sopraan

De Israëlische sopraan Chen Reiss startte haar carrière als lid van het ensemble van de Bayerische Staatsoper, onder leiding van Zubin Mehta.

Lees verder

Thomas Tatzl

Instrument
bariton

De Oostenrijkse bas-bariton Thomas Tatzl studeerde aan de University of Music and Performing Arts in Graz, en specialiseerde zich in het lied- en operarepertoire aan de University of Music and Performing Arts in Wenen. Tijdens en na zijn studies werd hij laureaat van prestigieuze wedstrijden als de International Song Competition in Berlijn, de Richard Tauber International Competition in Londen en de Zadek-Gesangwettbewerb in Wenen.

Lees verder
Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Instrument
koor

Collegium Vocale werd opgericht in 1970 op initiatief van Philippe Herreweghe samen met een groep bevriende studenten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. De authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals van Europa, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Amerika, Japan, Hongkong en Australië. Sinds 2017 organiseert het ensemble in het Italiaanse Toscane een eigen zomerfestival: Collegium Vocale Crete Senesi.

Lees verder