Elgars Enigmavariaties

Dag
Zondag 01.12.2019 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pictured Within: Birthday Variations for M.C.B. (Belgische creatie)
Enigmavariaties, opus 36
Price range
Vanaf €12, met gratis koffie en koffiekoek
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In zijn beroemde Enigmavariaties – met het meeslepende Nimrod – maakte Elgar een portret van elk van zijn vrienden, in de vorm van variaties op een thema. Voor een wel heel bijzonder verjaardagscadeau voor de jarige Martyn Brabbins werden de rollen ietwat omgedraaid: in Pictured Within: Birthday Variations for M.C.B. componeerden veertien bevriende componisten een portretreeks bij elkaar voor onze graag geziene gastdirigent. Naast Elgars meesterwerk dirigeert de 60-jarige Brabbins zelf zijn ‘cadeau’ dat in augustus 2019 tijdens de BBC Proms in première gaat en waarvoor het Antwerp Symphony Orchestra mee de opdracht gaf.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder