Elim Chan dirigeert Rachmaninov

Dag
zondag 31.03.2019 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 25 in C, KV 503
Symfonische dansen, opus 45
Price range
Tickets vanaf €12
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘E pluribus unum’ 
Russen met een American Dream? Lijkt vreemd, maar na het uitbreken van de Oktoberrevolutie waren ze er wel degelijk. Rachmaninov, verdwaasd door het geweld in zijn vaderland, hoopte bij zijn emigratie in 1918 op successen in Amerika. Maar heimwee maakte van zijn droom een nachtmerrie en zijn componeervlijt doofde uit. Van zijn zes Amerikaanse werken zijn de Symfonische dansen het resultaat van een laatste maar geniale opflakkering. Elim Chan dirigeert deze briljant geschakeerde danscompositie, de Armeens-Amerikaanse klassepianist Sergej Babayan trakteert ons op een van Mozarts kleurigste en meest veelzijdige pianoconcerto’s.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Op vraag van pianist Sergej Babayan wordt het programma van dit concert gewijzigd: het Tweeëntwintigste pianoconcerto van Mozart dat oorspronkelijk op het programma stond wordt vervangen door zijn Vijfentwintigste pianoconcerto. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Sergej Babayan

Instrument
piano

Sergej Babayan is een van de toonaangevende pianisten van onze tijd: Geprezen om zijn emotionele intensiteit, gewaagde energie en opmerkelijke niveaus van kleur, brengt Sergei Babayan een diepgaand begrip en inzicht in een uitzonderlijk divers repertoire. Le Figaro heeft zijn "ongeëvenaarde touch, perfect harmonieuze frasering en adembenemende virtuositeit" geprezen. Le Devoir uit Montreal verwoordde het eenvoudig: "Sergei Babayan is een genie.".

Lees verder