Elim Chan dirigeert Saint-Saëns en Ravel

Dag
Vrijdag 29.05.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symphonic Music I (wereldcreatie)
Vioolconcerto nr. 3 in b, opus 61
D'un soir triste
Daphnis et Chloé (suite nr. 2)
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wanneer ontstaat een muziekstuk? Wanneer de laatste maatstreep in de partituur wordt getrokken? Of wanneer de eerste noot in de concertzaal klinkt? De meeste componisten beschouwen hun werk pas als geboren na de ‘wereldcreatie’ in een concert. Wees erbij wanneer de Antwerpse componist Luc Van Hove een gloednieuw orkestwerk op het publiek loslaat, want een primeur maakt een concertavond altijd extra bijzonder. Franse klasse maakt de avond compleet met de ‘symfonische choreografie’ Daphnis et Chloé van Ravel en het meest geliefde vioolconcerto van Saint-Saëns.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 29.04.2020

Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt tot en met het einde van het seizoen (donderdag 2 juli 2020). Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  

Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Benjamin Beilman

Instrument
viool

Benjamin Beilman is gekend voor zowel zijn gepassioneerde optredens als voor zijn diepe, rijke toon die de Washington Post "indrukwekkend" noemde, en The New York Times beschreven als "gespierd met een vleugje geweld". The Times heeft ook zijn "knappe techniek, gepolijste klank en rustig vertrouwen" geprezen en The Strad beschreef zijn spel als "pure poëzie". In een speelfilm uit 2018 in The Boston Globe merkte David Weininger op dat "Beilman's spel al een zekere balans heeft tussen technische beheersing, intensiteit en interpretatieve finesse".

Lees verder