Elim Chan in Het Concertgebouw

Dag
woensdag 21.08.2019 - 20:00

Het Concertgebouw

Straat
Concertgebouwplein 2-6
Postcode
1071 LN
Woonplaats
Amsterdam
Symfonie nr. 1 in D, opus 25, ‘Klassieke’
Concerto voor twee piano's en orkest in As
Romeo en Julia (selectie uit de suites)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De gebroeders Jussen staan garant voor een begeesterende lezing van Mendelssohns partituur voor de bijzondere bezetting van twee piano’s met orkest. Dit zelden uitgevoerde dubbelconcerto wordt geflankeerd door Prokofjevs populaire Eerste symfonie en een selectie uit zijn meeslepende balletmuziek voor Romeo en Julia. Het prestigieuze Amsterdamse Concertgebouw biedt een prachtig kader voor ons eerste concert na de zomer.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Arthur Jussen

Instrument
piano

Ondanks zijn jonge leeftijd bouwde pianist Ar­thur Jussen al een grote reputatie op binnen het internationale concertcircuit, zowel solo als samen met zijn broer Lucas – ook pianist. Leny Bettmann was de eerste pianodocent van Arthur Jussen, in zijn geboorteplaats Hilversum. Later volgden de broers lessen bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker en Maria João Pires. Ze wonnen diverse prijzen, waaronder in 2011 de eerste Concertgebouw Young Talent Award.

Lees verder
Jussen

Lucas Jussen

Instrument
piano

Lucas Jussen bouwde als solist en als vaste duopartner van zijn broer Arthur al een stevige internationale carrière uit. Hij kreeg les van Maria João Pires, Jan Wijn en Ton Hartsuiker. Lucas studeerde bovendien bij Menahem Pressler in de V.S. en bij Dmitri Bashkirov aan de Escuela Superior de Música Reina Sofia in Madrid. In 2010 tekenden Lucas en Arthur een platendeal met Deutsche Grammophon. Lucas is artist-in-residence bij het Nederlands Kamerorkest.

Lees verder