Elim Chan in het Kurhaus

Dag
Zaterdag 22.08.2020 - 20:00

Kurhaus

Straat
Kurhausplatz 1
Postcode
65189
Woonplaats
Wiesbaden
Pianoconcerto nr. 1 in bes, opus 23
Symfonie nr. 2 in e, opus 27
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Chef-dirigent Elim Chan zet haar tweede seizoen bij het Antwerp Symphony Orchestra in met grote klasse, in twee van Europa’s meest tot de verbeelding sprekende concertzalen. In het Kurhaus in Wiesbaden laat ze samen met meesterpianist Behzod Abduraimov de beroemde openingsmaten van Tsjajkovski’s Eerste pianoconcerto klinken. Wat eerst verguisd werd, staat nu te boek als een onbetwiste mijlpaal van het pianorepertoire. Rachmaninov kan ervan meespreken: nadat zijn eerste poging om een symfonisch succes te boeken met de grond gelijk werd gemaakt, keerde hij terug met zijn epische Tweede symfonie vol magisch mooie melodieën.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 02.07.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom wordt dit concert geannuleerd.

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Behzod Abduraimov

Instrument
piano

De Oezbeekse pianist Behzod Abduraimov is solist bij de beste orkesten wereldwijd en werkt samen met topdirigenten als Valeri Gergiev, Vladimir Asjkenazi, Lorenzo Viotti, James Gaffigan, Jakub Hrůša, Santtu-Matias Rouvali en Gustavo Dudamel. Hij deelde het podium met orkesten als de Münchner Philharmoniker, het Orchestre National de France, het Philharmonia Orchestra, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Leipzig Gewandhaus Orchester, het Koninklijk Concertgebouworkest, het San Francisco Symphony Orchestra, het Cleveland Orchestra en de Los Angeles Philharmonic.

Lees verder