Elim dirigeert Rachmaninov

Dag
Zaterdag 18.02.2023 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Ruslan en Lyudmila (ouverture)
Rococovariaties, opus 33
Symfonie nr. 2 in e, opus 27
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Russische componisten delen graag het emotionele spectrum op zijn allerbreedst met het publiek. In zijn sprankelende Rococovariaties toont Tsjajkovski alle mogelijkheden van de cello, en roept hij zo een waaier aan gevoelens op. Een ideale opportuniteit voor solist Pablo Ferrández om zijn toverkunsten boven te halen. De naam van Rachmaninov is dan weer onlosmakelijk verbonden met de piano, maar ook als dirigent en componist blonk hij uit. Door zijn tijd te verdelen tussen concerteren, dirigeren en componeren, vreesde Rachmaninov dat hij zichzelf misschien wel was voorbijgelopen: ‘Ik heb op drie paarden gewed! Kan ik er zeker van zijn dat er eentje van wint?’ Met zijn bloedmooie Tweede symfonie, overvloedig doorspekt met melancholie en pathetiek, bewijst Rachmaninov dat hij de poëzie van zijn beroemde pianoconcerto’s perfect vertaalt naar zijn symfonische oeuvre. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Pablo Ferrández

Instrument
cello

Pablo Ferrández, winnaar van de International Tchaikovsky Competition en de Paulo International Cello Competition, staat bekend als een van de meest begaafde cellisten van zijn generatie. De Spaanse cellist soleerde met orkesten zoals de London Philharmonic, het Vienna Symphony Orchestra, het BBC Philharmonic, het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin en de Royal Liverpool Philharmonic. Hij werkte samen met Valeri Gergiev, Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Robert Trevino en Alpesh Chauhan en speelt recitals en kamermuziekconcerten in prestigieuze zalen waaronder het Musikverein, de Wigmore Hall en de Moscow Philharmonic. Martha Argerich, Gidon Kremer, Yuja Wang, Vadim Repin en Ray Chen zijn maar enkele namen van topmusici met wie optreedt.

Lees verder