Elisabeth-weekend: Kamermuziek in AMUZ

Dag
Zondag 16.01.2022 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijksextet in Es
Pianokwintet in f, opus 34
Price range
€19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Een eerste versie – toen nog voor strijkkwintet – liet de componist zelfs verdwijnen in het haardvuur, maar enkele ideeën uit het vernietigde manuscript werden jaren later alsnog toevertrouwd aan het papier in wat nu bekendstaat als een van de absolute hoogtepunten uit Brahms’ oeuvre. Samen met de winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2007 Anna Vinnitskaja voeren musici van de Muziekkapel Koningin Elisabeth en Antwerp Symphony dit onvergetelijke Pianokwintet uit in het sfeervolle interieur van AMUZ.

Dit concert maakt deel uit van het Elisabeth-weekend >>>

Bio's

Lisanne Soeterbroek

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder