Elisabeth-weekend: Kamermuziek in AMUZ

Dag
Zondag 29.01.2023 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijksextet in d
Pianokwintet in A, D 667, ‘Forellen-Quintett’
Price range
Standaardprijs: €20 / -30 jaar: €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Franz Schubert was een absolute grootmeester van de kamermuziek. Vooral zijn honderden liederen zijn bekend, waarvan hij er ook enkele citeerde in zijn latere werken. Schuberts sprankelende Forellenkwintet, bijvoorbeeld, is vernoemd naar een van zijn mooiste liederen, waarvan de melodie als rode draad dient doorheen het kwintet. Klaviervirtuoos Lukáš Vondráček omringt zich met musici van het Antwerp Symphony en van de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth voor een van de hoogtepunten uit het romantische kamermuziekrepertoire. 

Bio's

Lukáš Vondráček

Instrument
piano

De onbetwistbare winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016 voor piano, Lukáš Vondráček, speelde zijn eerste publieke concert op vierjarige leeftijd. In 2002, toen hij 15 jaar oud was, debuteerde hij met de Czech Philharmonic Orchestra onder leiding van Vladimir Ashkenazy, gevolgd door een grote tournee in de Verenigde Staten. Met zijn natuurlijke, beheerste muzikaliteit en opmerkelijke technische bekwaamheid wordt hij al snel geprezen als getalenteerde en volwassen muzikant. Hij werkte reeds samen met dirigenten als Paavo Järvi, Gianandrea Noseda, Christoph Eschenbach en Alexander Lazarev, met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, de Philharmonia, Wiener Symphoniker, Tonhalle-Orchester Zürich, Washington National en Cincinnati Symphony orchestras. Vondráček studeerde aan de Academy of Music in Katowice en aan het Conservatorium in Vienna. Hij behaalde zijn diploma aan het New England Conservatory in Boston bij Hung-Kuan Chen in 2012.

Lees verder

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Eric Baeten

Instrument
viool

Violist Eric Baeten studeerde bij Valère Lenaerts aan het conservatorium van Antwerpen en hij vervolmaakte zich bij Rüdiger Liebermann aan het conservatorium van Utrecht. Van 1985 tot 1987 was hij aanvoerder van de tweede violen bij het toenmalig Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en later werd hij aanvoerder van de tweede violen bij I Fiamminghi. Sinds 1993 is hij opnieuw verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra, als plaatsvervangend concertmeester.

Lees verder

Karen Su

Instrument
viool

Karen Su (1998) kreeg haar eerste vioollessen van haar vader, Elmer Su. In 2020 won Karen een prijs voor de beste interpretatie tijdens de Internationale Rubinstein Competitie in Duitsland. Ook won ze in 2020 de 1e prijs en drie speciale prijzen tijdens de internationale Lipizer Viool Competitie in Italië.

Lees verder

Jozefien Dumortier

Instrument
viool altviool

Jozefien Dumortier is een Belgische violiste en altvioliste. In 2021-2022 was zij aanvoerder altviool van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds september 2022 vervolmaakt ze zich voort in de altvioolklas van Miguel da Silva aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Olivier Robe

Olivier Robe studeerde cello in Caen, Parijs en Essen en orkestdirectie in Finland bij de legendarische Jorma Panula. Hij maakte succesvolle debuten als dirigent op de internationale podia en werd opnieuw uitgenodigd bij het Bangkok Symphony Orchestra, de Thüringen Philharmonie Gotha en het Antwerp Symphony Orchestra. Dit seizoen dirigeert hij in oktober een KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra en in december coacht en dirigeert hij het Antwerps Jeugdorkest, een initiatief van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Antonin Musset

Instrument
cello

Antonin Musset begon met cello op zevenjarige leeftijd bij de Franse pedagoog Alexandre Lacour. De afgelopen jaren werd hij uitgenodigd op enkele van de meest prestigieuze academies van Europa. Antonin bespeelt een Claude Augustin Miremont-cello uit 1870.

Lees verder

Ioan Baranga

Instrument
contrabas

Ioan Baranga is aanvoerder van de contrabassectie van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder