Emma Kroon

Emma Kroon begon haar opleiding in de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium en aan de Sweelinck Academie van het conservatorium van Amsterdam en behaalde haar Master- en Bachelor-diploma cello aan het conservatorium van Amsterdam. Momenteel volgt ze een opleiding bij de Deeltijd Nederlandse Strijkkwartet Academie (met Dostojevski Kwartet).

Emma Kroon is onder meer vervanger bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Amsterdam Sinfonietta, plaatsvervangend aanvoerder op projectbasis bij Kamerata Zuid, tutti en aanvoerder op projectbasis bij Holland Orkest Combinatie en speelt bij Pynarello op projectbasis. In het verleden speelde ze onder meer bij de Orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, het New Orchestra of Washington en het Schleswig-Holstein Festivalorkest.

Als soliste gaf ze onder andere concerten met het Kamerkoor JIP, het Nederlands Studenten Kamerkoor, het Symfonieorkest Haerlem en de Fancy Fiddlers.

Emma Kroon was onder andere halve finalist van het Internationaal Cello Concours ‘Leos Janacek’ in 2018 en halve finaliste van het Nationaal Cello Concours in 2014 waar ze ook de masterclassprijs won.

Daarnaast speelt Emma kamermuziek. Ze is momenteel actief bij het Dostojevski Kwartet en de Cello Company en ze vormt een cello-pianoduo met Lucas van der Vegt. In het verleden speelde ze onder meer bij het Delta pianokwintet.

Emma Kroon volgde masterclasses bij o.a. Alban Gerhardt, Luc-Marie Aguera, Yovan Markovitch, Gary Hoffman, Laurence Lesser, Leonid Gorokhov, Troels Svane en Jérôme Pernóo.