Eva Ollikainen dirigeert Finse muziek

Dag
Za 23.05.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 6 in d, opus 104
Concerto voor twee fagotten en orkest (Belgische creatie)
Symfonie nr. 7 in C, opus 105
Price range
Vanaf €12
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Volgens de World Happiness Index van de Verenigde Naties is Finland het gelukkigste land ter wereld. Benieuwd of daar de uitmuntende componisten die het land voortbracht voor iets tussen zitten. Al ruim een eeuw lang verwennen de Finnen ons quasi onafgebroken met hemelse muziek van meestersymfonici Sibelius en Aho. Deze laatste blijft jaar na jaar verbazen met originele concerto’s, zoals dit Concerto voor twee fagotten en orkest. Wie beter dan de Finse dirigent Eva Ollikainen om ons te laten delen in haar vaderlandse geluk?

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 29.04.2020

Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt tot en met het einde van het seizoen (donderdag 2 juli 2020). Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  

Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Eva Ollikainen

Functie
Gastdirigent

Of ze nu op de bok staat in een concertzaal of verscholen zit in de orkestbak van een operagebouw, de Finse Eva Ollikainen weet steeds weer te overtuigen door haar heldere communicatie, aanstekelijke enthousiasme en genuanceerde, elegante techniek. Sinds september 2018 is ze chef-dirigent van het Nordic Chamber Orchestra. Vanaf 2020 treedt ze aan als chef-dirigent van het Orchestra della Toscana en vanaf seizoen 2020-2021 is ze chef-dirigent en artistiek directeur van het Iceland Symphony Orchestra. Ze beheerst een uitgebreid repertoire, met de focus op de grote Duitse symfonieën en stond al voor verschillende internationale orkesten.

Lees verder

Bram van Sambeek

Instrument
fagot

Bram van Sambeek (1980) was de eerste fagottist ooit die de belangrijkste Nederlandse Cultuurprijs in 30 jaar ontving: De Nederlandse Muziekprijs, die hem in 2009 persoonlijk werd uitgereikt door minister van Cultuur Ronald Plasterk. Bij deze gelegenheid speelde Bram het fagotconcert van Gubaidulina met het Rotterdams Philharmonisch en chef-dirigent Seguin. De Telegraaf schreef over deze uitvoering: "Hij gebruikt zijn instrument vrijelijk als mondstuk, tovert de mooiste klankkleuren en is technisch tot alles in staat". In 2011 won hij een Borletti Buitoni Trust Award en werd hij toegelaten tot het programma The Chamber Music Society Two van het Lincoln Center in New York. In 2018 won Bram de BBC Music Magazine Concerto Award voor de première opnames van de fagotconcerten van Kalevi Aho en Sebastian Fagerlund.

Lees verder

Pieter Nuytten

Instrument
fagot

Pieter Nuytten (°1980) kreeg zijn eerste fagotlessen van Koen Coppé en studeerde fagot aan de conservatoria van Antwerpen, Keulen en Basel bij Francis Pollet en Danny d’Haene (contrafagot), Georg Klütsch en Sergio Azzolini. Hij speelde als student bij het European Union Youth Orchestra, het Pacific Music Festival Orchestra (Japan) en het Gustav Mahler Jugendorchester. o.a. onder Bernard Haitink, Ivan Fischer en Claudio Abbado.

Lees verder