Faust

Dag
Dinsdag 16.06.2020 - 20:00

Opera Antwerpen

Straat
Frankrijklei 3
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Szenen aus Goethes Faust
Price range
Vanaf €17

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Szenen aus Goethes Faust is een van de best bewaarde geheimen uit het romantische muziektheater. Met zijn magnum opus brengt Robert Schumann hulde aan dat van Goethe. Beide kunstenaars maakten van Faust en zijn duivelspact een uniek én universeel levenswerk. Faust is een ontgoochelde geleerde, vruchteloos op zoek naar de diepste waarheid. In ruil voor zijn ziel neemt Mephistopheles hem op sleeptouw. Finaal wacht de verlossing, maar de route daarheen is een rollercoaster van streven, vallen en weer opstaan. Faust, dat zijn wij. Schumann vat de essentie van het drama in zeven iconische scènes. Zijn partituur laat zich niet labelen: net als Faust wacht de luisteraar een achtbaanrit door een veelkleurig landschap. Opera kruist oratorium; een orkestlied waait langs polyfone kerkmuziek; in de verte klinkt een kinderkoor. Philippe Herreweghe noemt Szenen aus Goethes Faust een meesterwerk. Volgens hem vraagt Schumanns theatrale pen om een visuele enscenering. Die laatste is in goede handen bij Julian Rosefeldt, regisseur van films en installaties als Manifesto met Cate Blanchett. Samen met choreografe Femke Gyselinck plaatst hij Schumanns Faust in het hier en nu.

Opera Ballet Vlaanderen
Collegium Vocale Gent
Koor en Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen
Brian Mulligan Faust/Doctor Marianus
Eleanor Lyons Gretchen/Una Poenitentium
Mikhail Timoshenko Mephistopheles/Böser Geist/Pater Profundus
Ilker Arcayürek Ariel/Pater Ecstaticus/Pater Seraphicus
et. al.

Tickets van €17 tot €127, te koop vanaf 22 juni 2019 op www.operaballet.be

Update 29.04.2020

Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt tot en met het einde van het seizoen (donderdag 2 juli 2020). Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  

Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Julian Rosefeldt

Instrument
regie en visueel concept

Julian Rosefeldt (1965 in München) is een Duitse kunstenaar en filmmaker. Rosefeldt's werk bestaat voornamelijk uit uitgebreide, visueel weelderige film- en video-installaties, vaak getoond als panoramische multi-channel projecties. Zijn installaties variëren in stijl van documentaires tot theatrale verhalen.

Lees verder

Femke Gyselinck

Instrument
choreografie

Femke Gyselinck is als choreografe de rechterhand van Anne Teresa De Keersmaeker bij Rosas. Ze geeft ook workshops over de principes die gebruikt worden tijdens het creëren van de perfomances van Rosas.

Lees verder