Faust

Dag
Vrijdag 04.11.2022 - 20:00

Opera Gent

Straat
Schouwburgstraat 3
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Szenen aus Goethes Faust
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Szenen aus Goethes Faust is een van de best bewaarde geheimen uit het romantische muziektheater. Met zijn magnum opus brengt Robert Schumann hulde aan Johann Wolfgang von Goethe. Beide kunstenaars maakten van Faust en zijn duivelspact een levenswerk dat zowel volstrekt uniek is als tijdloos universeel. Faust is een ontgoochelde geleerde, vruchteloos op zoek naar de diepste waarheid. In ruil voor zijn ziel neemt Mephistopheles hem op sleeptouw. Finaal wacht de verlossing, maar de route daarheen is een existentiële rollercoaster van streven, vallen en steeds weer overeind krabbelen. Faust, dat zijn wij.

Philippe Herreweghe dirigent
Julian Rosefeldt regie en visueel concept
Femke Gyselinck choreografie
Antwerp Symphony Orchestra
Collegium Vocale Gent
Koor en Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen
Rafael Fingerlos Faust / Doctor Marianus
Eleanor Lyons Gretchen / Una Poenitentium
Mikhail Timoshenko Mephistopheles / Böser Geist / Pater Profundus
Ilker Arcayürek Ariel / Pater Ecstaticus / Pater Seraphicus
e.a.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Julian Rosefeldt

Instrument
regie en visueel concept

Julian Rosefeldt (1965 in München) is een Duitse kunstenaar en filmmaker. Rosefeldt's werk bestaat voornamelijk uit uitgebreide, visueel weelderige film- en video-installaties, vaak getoond als panoramische multi-channel projecties. Zijn installaties variëren in stijl van documentaires tot theatrale verhalen.

Lees verder

Femke Gyselinck

Instrument
choreografie

Femke Gyselinck is een Belgische danseres en choreografe. Tussen 2010 en 2018 was ze artistiek assistent van Anne Teresa De Keersmaeker bij Rosas. Ze is lid van het docententeam van P.A.R.T.S. en geeft les aan KASK & Conservatorium Gent aan de studenten Performing Arts.

Lees verder