Feestelijke orgelklanken - UITVERKOCHT

Dag
Vrijdag 23.06.2017 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Straat
Groenplaats 21
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Orgelconcerto
Symfonie nr. 3 in c, opus 78
Price range
€30

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Na jarenlange restauratie zullen in 2017 alle pijpen en blaasbalgen van het titanische Schyven-orgel van de Antwerpse Kathedraal eindelijk helemaal gerestaureerd zijn. Meesterorganist Peter Van de Velde trekt alle registers open en blaast nieuw leven door het grootste negentiende-eeuwse instrument van ons land op de tonen van het feestelijke Orgelconcerto van Robert Groslot. Dirigent Karel Deseure voegt daar de beroemdste, meest fantasierijke orgelsymfonie uit de concertliteratuur aan toe. Met deze spektakelklanken in het hoofd kan de zomer pas écht goed beginnen.

Bio's

Karel Deseure

Karel Deseure

Karel Deseure (1983) is assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en dirigent van Ensemble XXI aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2012 won hij de 2de prijs en de publieksprijs op het Concours International de Direction d’Orchestre. Hij was intussen gastdirigent bij Symfonieorkest Vlaanderen, het Residentie Orkest in Den Haag en het Radio Filharmonisch Orkest.

Lees verder
Peter van de Velde

Peter Van de Velde

Instrument
orgel

Peter Van de Velde begon op negenjarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en was al op zijn twaalfde actief als organist in de plaatselijke kerk. Na zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker werd Van de Velde aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk. Van de Velde geniet een grote bekendheid als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en is een veelgevraagd concertorganist.

Lees verder