Filmconcert: Gladiator

Dag
Vrijdag 27.09.2019 - 19:30

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €41
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Herbeleef het Oscarwinnende epos Gladiator op groot scherm én met live muziek tijdens het traditionele filmconcert van het Antwerp Symphony Orchestra. Dirigent Ludwig Wicki leidt orkest én koor doorheen de ijzersterke partituur van de grootmeester van de soundtrack Hans Zimmer en Lisa Gerrard, terwijl je geniet van deze klassieker die na achttien jaar nog steeds de standaard zet voor historische avonturenfilms. Zet je schrap voor een onvergetelijke ervaring van brood en spelen tot een genadeloos gevecht op leven en dood. 

Het concert eindigt rond 22:35, inclusief pauze.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
Dit is een prestigeconcert.

Bio's

Ludwig Wicki

Functie
Gastdirigent

Ludwig Wicki, afkomstig uit Luzern, Zwitserland, groeide op in een muzikale omgeving die beïnvloed werd door kerkelijke en volksmuziek. Als kind en jongvolwassene studeerde hij trombone en werd hij lid van het Luzern Symfonieorkest, waarna hij uiteindelijk zijn studie uitbreidde naar orkest- en koordirectie. Na enkele jaren aan de muziekschool in Bern vervolgde Wicki zijn opleiding in Dresden bij Cantor Martin Flämig en Pescara bij professor Donato Renzetti. In deze periode besteedde hij ook veel tijd aan kamermuziek en richtte hij het Luzerner Philharmonisch Messinkwintet op. Na het succes van de opnames van het ensemble die op radio en TV werden uitgezonden en op CD werden uitgebracht, werd Wicki uitgenodigd om met het Empire Brass Quintet te spelen in de Tanglewood Academy in Boston. Als baroktrombonist trad hij regelmatig op met verschillende historische instrumentenorkesten en ensembles, die zijn dirigentenaanpak verder onderbouwden. Wicki had het geluk samen te werken met grootheden als Andrew Parrott, Nikolaus Harnoncourt, Jeremy West en Simon Standage.

Lees verder
Octopus Symfonisch Koor

Octopus Symfonisch Koor

Instrument
koor

Octopus is een flexibel ensemble van 32 tot 100 zangers. Het koor voert zowel barokke en klassieke oratoria, romantische en hedendaagse a-capellamuziek, als werken met symfonisch orkest uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van oprichter Bart Van Reyn. De symfonische bezetting van het Octopus Symfonisch Koor gaat van 60 tot 100 zangers. Het repertoire gaat van romantische oratoria tot hedendaagse koorsymfonische werken.

Lees verder

Lisa Gerrard

Instrument
zang

De Australische zangeres en componiste Lisa Gerrard is een van de meest veelzijdige artiesten van vandaag. Haar muziek werd genomineerd voor Golden Globe awards (Ali en Insider), Oscars (Gladiator) en met de soundtrack voor Whale Rider won ze vier International awards.

Lees verder