Filmconcert: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Dag
Zaterdag 14.05.2022 - 13:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €43
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De verbeeldingskracht van J.R.R. Tolkien werd door de filmtrilogie The Lord of the Rings van regisseur Peter Jackson wereldberoemd. De saga rond ‘de ene ring om allen te regeren’ kreeg al snel een cultstatus en voor fantasy-liefhebbers hebben Frodo, Gandalf, Gollem en Aragorn al lang geen geheimen meer. De muziek van het eerste deel The Fellowship of the Ring werd bekroond met een Oscar en is dit seizoen live te horen in de Elisabethzaal terwijl op groot scherm een leger van edele elfen, trouwe dwergen, sterke mensen en pientere hobbits het opneemt tegen de hordes boosaardige orks van Sauron.

Dit is een prestigeconcert (aangepast zaalplan en aangepaste prijzen van toepassing)

Bio's

Octopus Symfonisch Koor

Octopus Symfonisch Koor

Instrument
koor

Octopus is een flexibel ensemble van 32 tot 100 zangers. Het koor voert zowel barokke en klassieke oratoria, romantische en hedendaagse a-capellamuziek, als werken met symfonisch orkest uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van oprichter Bart Van Reyn. De symfonische bezetting van het Octopus Symfonisch Koor gaat van 60 tot 100 zangers. Het repertoire gaat van romantische oratoria tot hedendaagse koorsymfonische werken.

Lees verder

Sterlingkoor

Instrument
kinderkoor

Het gemengde kinder- en tienerkoor Sterling uit Antwerpen behaalde meermaals prijzen op nationale en internationale koorfestivals, en trad op in onder andere BOZAR, het Sportpaleis en Opera Ballet Vlaanderen.

Lees verder

Les Pastoureaux

Instrument
kinderkoor

Les Pastoureaux, onder leiding van Philippe Favette, is een knapenkoor uit Waterloo. In 2024 viert het koor zijn vijftigste verjaardag.

Lees verder