Francks symfonie in d

Dag
Zondag 04.12.2022 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Mijn vaderland: de Moldau
Symfonie in d
Price range
Vanaf €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met zijn iconische symfonie voegde de Belgische componist César Franck een waar monument toe aan het grote orkestrepertoire.  Met een verfijnd gevoel voor muzikale spanningsopbouw weet hij de aandacht van de luisteraar onmiddellijk te grijpen, en laat hij die niet meer los. In aanloop naar Francks magnum opus klinkt Smetana’s symfonisch gedicht De Moldau, waarin hij het lustige stromen van de rivier verklankt doorheen de natuurpracht van zijn vaderland. 

Met het Antwerp Symphony Orchestra is het aangenaam ontwaken op zondagochtend. Om het weekendgevoel compleet te maken, trakteert het orkest op koffie en een koffiekoek (onder voorbehoud van wijziging in coronatijden)

Bio's

Bertrand de Billy

Functie
Gastdirigent

De Franse dirigent Bertrand de Billy begon zijn carrière als eerste kapelmeester en plaatsvervangend muziekdirecteur van het Anhaltisches Theater in Dessau. Later bekleedde hij dezelfde functie bij de Weense Volksoper. Van 1999 tot 2004 was hij muziekdirecteur van het Gran Teatre del Liceu in Barcelona en tussen 2002 en 2010 van het Radio Symphonie Orchester in Wenen.

Lees verder