Frank Peter Zimmermann schittert met Beethoven

Dag
Zaterdag 14.12.2019 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto in D, opus 61
Symfonie nr. 5 in d, opus 47
Price range
Vanaf €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Chef-dirigent Elim Chan en sterviolist Frank Peter Zimmermann die samen het schitterende Vioolconcerto van Beethoven brengen, dat staat garant voor wereldklasse. Met de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj brengt Chan haar geliefkoosde Russische repertoire naar Antwerpen. De overdonderende symfonie staat al jarenlang terecht hoog op het lijstje van ‘indrukwekkendste symfonieën’. Wees gewaarschuwd: de slotnoten zullen nog dagen nazinderen.

Omwille van ziekte ziet solist Frank Peter Zimmermann zich genoodzaakt zijn concert met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Hij wordt vervangen door Stephen Waarts. Het programma van het concert blijft ongewijzigd. (update 12.12.2019)

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder
Frank Peter Zimmermann

Frank Peter Zimmermann

Instrument
viool

Violist Frank Peter Zimmermann staat garant voor onbaatzuchtige muzikaliteit, briljantie en levendige intelligentie. Al ruim drie decennia is hij als solist en kamermusicus een gevestigde waarde op het concertpodium. Zijn repertoire omvat zowat alle vioolconcerti van Bach tot Ligeti en deze werken verzilverde hij ook op cd voor EMI Classics, Sony Classical, BIS, Ondine, Teldec Classics en ECM Records. Hij gaf de wereldpremières van werken van Lindberg, Pintscher, Dean en Augusta Read Thomas. Zijn opnames en muzikale verdiensten werden gelauwerd met diverse prijzen en onderscheidingen.

Lees verder

Stephen Waarts

Stephen Waarts behaalde zijn bachelordiploma aan het Curtis Institute in Philadelphia bij Aaron Rosland. Daarvoor studeerde hij bij Itzhak Perlman en Li Lin. In 2013 won hij op zeventienjarige leeftijd de Young Concert Artists International Auditions in New York en in 2015 behaalde hij de vijfde plaats en de publieksprijs op de Koningin Elisabethwedstrijd.

Lees verder