Frank Peter Zimmermann schittert met Elgar

Dag
Zaterdag 06.05.2023 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto in b, opus 61
Manfred, opus 58
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Topviolist Frank Peter Zimmermann die het Vioolconcerto van Elgar brengt, dat staat garant voor wereldklasse. Hoewel het concerto bekendstaat als een van de moeilijkste uit het repertoire, is het vooral de melodische rijkdom ervan die naar de keel grijpt. Ook Tsjajkovski’s genereuze melodieën doen luisteraars naar adem happen. Voor zijn Manfredsymfonie vond hij meer dan stof genoeg bij über-romanticus Lord Byron, die een gelijknamig gedicht schreef dat druipt van de Weltschmerz. Grijp je kans om dit grootse en weinig geprogrammeerde meesterwerk van Tsjajkovski mee te pikken onder leiding van rijzende ster Alpesh Chauhan. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Alpesh Chauhan

Alpesh Chauhan

Functie
Gastdirigent

Het muzikale inzicht van Alpesh Chauhan wordt gewaardeerd door orkest en publiek en zijn natuurlijke omgang met de muzikanten maken hem tot een graag geziene gast bij een aantal van de belangrijkste orkesten in Groot-Brittannië en Europa. Chauhan was van 2014 tot 2016 assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Lees verder
Frank Peter Zimmermann

Frank Peter Zimmermann

Instrument
viool

Violist Frank Peter Zimmermann staat garant voor onbaatzuchtige muzikaliteit, briljantie en levendige intelligentie. Al ruim drie decennia is hij als solist en kamermusicus een gevestigde waarde op het concertpodium. Zijn repertoire omvat zowat alle vioolconcerti van Bach tot Ligeti en deze werken verzilverde hij ook op cd voor EMI Classics, Sony Classical, BIS, Ondine, Teldec Classics en ECM Records. Hij gaf de wereldpremières van werken van Lindberg, Pintscher, Dean en Augusta Read Thomas. Zijn opnames en muzikale verdiensten werden gelauwerd met diverse prijzen en onderscheidingen.

Lees verder