Gala met Pretty Yende

Dag
Zaterdag 23.09.2023 - 20:15

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €39
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Tijdens het jaarlijkse gala verwelkomen we de fenomenale Zuid- Afrikaanse sopraan Pretty Yende. Zij behoort tot de top van de operawereld en vertolkte hoofdrollen in het Teatro alla Scala in Milaan en de Metropolitan Opera in New York. Tijdens de kroning van Koning Charles trad ze voor de ogen van de hele wereld op in Westminster Abbey, en nu komt ze naar de Koningin Elisabethzaal. Samen met het Antwerp Symphony Orchestra en dirigent Lorenzo Passerini brengt ze muziek van barok tot Bernstein, met een genereuze selectie uit het Italiaanse operarepertoire van grootmeesters als Rossini, Verdi en Puccini. In de fonkelende akoestiek van de gouden Elisabethzaal schitteren de fascinerende heldinnen Violetta, Rosina en gravin Almaviva in een gala-avond vol glamour en passie.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Lorenzo Passerini

Functie
Gastdirigent

Lorenzo Passerini is een Italiaanse dirigent. De Italiaan vatte zijn muzikale studies aan in Como en vervolmaakte zich in het Conservatorium van Aosta. Zijn repertoire omvat zowat alle grote Italiaanse belcanto-opera’s, naast hoogtepunten uit de Franse, Duitse en Russische operaliteratuur.

Lees verder

Pretty Yende

Instrument
sopraan

De Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende maakte haar operadebuut in het Letse Nationale Theater in Riga als Micaela in Carmen en was sindsdien te zien in alle grote theaters van de wereld.

Lees verder