Gerust en veilig genieten in speciale tijden

Het wordt een betoverend mooi najaar, daar zijn we bij Antwerp Symphony vast van overtuigd. We kijken er ontzettend naar uit om samen met jou weer van de schoonheid van klassieke muziek te mogen genieten in de Koningin Elisabethzaal. Samen maken we er het beste van.

Algemene afspraken

 • Geef elkaar de ruimte 
  Hou steeds voldoende afstand van andere bezoekers. Banners en voorafbepaalde looproutes helpen je om voldoende afstand te bewaren.
 • Draag een mondmasker
  Het dragen van een mondmasker is verplicht in het gebouw.
 • Was of ontsmet voldoende je handen 
  Een goede handhygiëne is belangrijk. In het atrium staan dispensers om je handen te ontsmetten. Was je handen ook grondig na een toiletbezoek.
 • We staan voor jullie klaar 
  Onze hosts dragen voor hun en jouw veiligheid een mondmasker en wassen of ontsmetten hun handen regelmatig. Ze staan klaar om je wegwijs te maken en alles vlot te laten verlopen.

--- 

In de concertzaal

 • Onze hosts begeleiden je naar je zitplaats. Ze zorgen ervoor dat er voldoende stoelen vrij blijven zodat de minimum afstand wordt gerespecteerd.
 • De vestiaire en de bar zijn gesloten en er is geen pauze. Uitzonderlijk mag je je jas meenemen in de zaal.
 • Moet je te veel hoesten? Dan vragen we je vriendelijk om de zaal te verlaten.
 • Blijf na afloop van het concert zitten tot onze hosts je tonen hoe je de zaal kan verlaten. 

--- 

Aan de ticketbalie

 • Hou steeds anderhalve meter afstand van andere bezoekers:
  Max. 1 persoon aan de ticketbalie
  Max. 3 personen tegelijk in de wachtruimte
  Teveel volk? Kom op een later tijdstip terug.
 • Gebruik de gel-dispenser om je handen te ontsmetten voor je naar de balie gaat.
 • Bedek je neus en je mond als je hoest of niest.
 • Betaal indien mogelijk cashless en contactloos.
 • Koop je tickets zoveel mogelijk online op www.antwerpso.be

---

Extra informatie

We hebben alle voorbereidingen getroffen om ervoor te zorgen dat je gerust en veilig naar onze concerten kan komen. We hebben alle aspecten van onze werking grondig onder de loep genomen en onze bevindingen afgetoetst bij de andere culturele instellingen en de bevoegde overheden. Het onthaal zal anders verlopen, het publiek zal verspreid over de zaal zitten en ook het orkest zal anders opgesteld staan op het podium. 

1. Welke maatregelen nemen we?

Meerdere ingangen en looproutes
Je komt de Koningin Elisabethzaal binnen via meerdere ingangen. Ook het betreden van de concertzaal zelf zal via verschillende voorafbepaalde en aangeduide routes gebeuren, zodat ook daar de onderlinge minimumafstand gerespecteerd kan worden. 

Stoelen openlaten in de zaal
De invulling van de zaal wordt anders ingetekend: er wordt één stoel opengelaten tussen elke concertganger of bubbel om voldoende afstand tussen het publiek te garanderen.

Mondmaskers en plexi voorzetwanden
Onze hosts zijn er nog steeds om je te helpen en je wegwijs te maken in de nieuwe omstandigheden in de zaal. Zij dragen een mondmasker en uiteraard wordt bij elke interactie de onderlinge minimumafstand gerespecteerd. De kassa en de infobalies met programma- en cd-verkoop worden voorzien van voorzetwanden in plexiglas.

Andere opstelling van het orkest
Onze musici worden anders opgesteld op het podium, zodat ook zij onderling afstand kunnen bewaren. Gelukkig beschikken we over een nieuwe concertzaal, die op dat vlak meerdere mogelijkheden biedt. 

2. Waarom willen we graag zo snel mogelijk opnieuw concerten spelen?
We willen niet alleen alle muziekliefhebbers snel weer laten genieten van de schoonheid van live klassieke muziek, het is ook voor onze musici belangrijk dat ze weer samen kunnen spelen om het huidige kwaliteitsniveau te behouden. 

3. Wat als we toch concerten en activiteiten moeten annuleren of aanpassen?
Als we - omwille van het Coronavirus - in de toekomst concerten en activiteiten moeten aanpassen of annuleren, dan brengen wij je hiervan als eerste op de hoogte. In geen geval ben je je geld kwijt, we bieden je uiteraard steeds een gepaste compensatie voor je aangekochte concerttickets.

4. Waar vind je de meest up-to-date informatie?
Op www.antwerpso.be/gerustgenieten vind je steeds de meest up-to-date informatie over hoe we in deze speciale tijden voor een veilige concertervaring willen zorgen. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gehouden over hun concert. 

Laatste update: 09.09.2020