Gerust en veilig genieten in speciale tijden

Het wordt een betoverend mooi najaar, daar zijn we bij Antwerp Symphony vast van overtuigd. We kijken er ontzettend naar uit om samen met jou weer van de schoonheid van klassieke muziek te mogen genieten in de Koningin Elisabethzaal. 

Op dit moment treffen we alle voorbereidingen om ervoor te zorgen dat je na de zomer gerust en veilig naar onze concerten kan komen. We nemen alle aspecten van onze werking grondig onder de loep en toetsen onze bevindingen af bij de andere culturele instellingen en de bevoegde overheden. Het onthaal zal anders verlopen, het publiek zal verspreid over de zaal zitten en ook het orkest zal anders opgesteld staan op het podium. 

Hou er rekening mee dat dit slechts eerste plannen en scenario’s zijn op basis van wat we nu weten en de laatste aanbevelingen van de overheid (dit magazine wordt afgesloten op 15 mei). In onze elektronische nieuwsbrief en op de website vind je steeds de meest up-to-date informatie. 


1. Welke maatregelen nemen we?

Meerdere ingangen en looproutes
Je komt de Koningin Elisabethzaal binnen via meerdere ingangen, en we overwegen om met ‘time slots’ te werken, zodat niet iedereen op hetzelfde tijdstip aankomt. Ook het betreden van de concertzaal zelf zal via verschillende voorafbepaalde en aangeduide routes gebeuren, zodat ook daar de onderlinge minimumafstand gerespecteerd kan worden. 

Stoelen en rijen openlaten in de zaal
De invulling van de zaal wordt anders ingetekend: er worden rijen en stoelen opengelaten om de afstand van anderhalve meter tussen het publiek te garanderen. Onder de strengste maatregelen kunnen we maximaal 500 mensen een plaats geven in de Koningin Elisabethzaal. Afhankelijk van hoe de richtlijnen van de overheid en de experts evolueren, kan dit maximum aantal geleidelijk opgetrokken worden. 

Mondmaskers en plexi voorzetwanden
Onze hosts zijn er nog steeds om je te helpen en je wegwijs te maken in de nieuwe omstandigheden in de zaal. Uit voorzorg dragen ze een mondmasker en uiteraard wordt bij elke interactie de onderlinge minimumafstand gerespecteerd. De kassa en de infobalies met programma- en cd-verkoop worden voorzien van voorzetwanden in plexiglas.

Andere opstelling van het orkest
Onze musici worden anders opgesteld op het podium, zodat ook zij onderling afstand kunnen bewaren. Gelukkig beschikken we over een nieuwe concertzaal, die op dat vlak meerdere mogelijkheden biedt. 


2. Waarom willen we graag zo snel mogelijk opnieuw concerten spelen?
We willen niet alleen alle muziekliefhebbers snel weer laten genieten van de schoonheid van live klassieke muziek, het is ook voor onze musici belangrijk dat ze zo snel mogelijk weer samen kunnen spelen om het huidige kwaliteitsniveau te behouden. 


3. Wat als we toch concerten en activiteiten moeten annuleren of aanpassen?
Als we - omwille van het Coronavirus - in de toekomst concerten en activiteiten moeten aanpassen of annuleren, dan brengen wij je hiervan als eerste op de hoogte. In geen geval ben je je geld kwijt, we bieden je uiteraard steeds een gepaste compensatie voor je aangekochte concerttickets.

4. Waar vind je de meest up-to-date informatie?
Op www.antwerpso.be/gerustgenieten vind je steeds de meest up-to-date informatie over hoe we in deze speciale tijden voor een veilige concertervaring willen zorgen.

Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gehouden over hun concert.

 

Laatste update: 18.05.2020