Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony

Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom hanteren we vanaf 20 november de onderstaande maatregelen en richtlijnen zoals gecommuniceerd op het overlegcomité van 17 november 2021. We informeren je steeds over belangrijke wijzigingen.

Covid Safe Ticket
De toegang tot onze concerten en evenementen is enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket (CST) en je identiteitskaart (of een ander bewijs van identiteit, zoals een rijbewijs), of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Elke concertganger ouder dan 12 jaar kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar en 2 maanden kunnen zonder CST de concertzaal betreden.

Wanneer krijg je een Covid Safe Ticket?

 • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat; je bent minstens twee weken volledig gevaccineerd.
 • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
 • Je hebt een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus 2 dagen.
 • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus 1 dag.

Hoe kan ik een Covid Safe Ticket verkrijgen?

 • Via de CovidSafeBE-app: gratis te downloaden op je smartphone.
 • Zelf printen: Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes van je CST/certificaat voor vaccinatie ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze printen.
 • Per post: Je kan je CST/certificaat voor vaccinatie op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd. Regio Vlaanderen: 078 78 78 50 (09:00 tot 19:00 op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50).
 • Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app.
 • Alle overige niet-Belgen moeten het Europese Digitale Groene Certificaat kunnen voorleggen.

Het Antwerp Symphony Orchestra voorziet zelf geen testen voor het publiek.
Meer info over het Covid Safe Ticket >>>

---

In de concertzaal
Er is geen social distancing in de Koningin Elisabethzaal tijdens onze concerten en evenementen. Het dragen van een mondmasker is wel verplicht in de concertzaal, ook terwijl je neerzit in de concertzaal om van het concert te genieten. 

---

Wat als?

Als je niet kan voldoen aan bovenstaande voorwaarden, kan je de tickets die je hebt aangekocht vóór de verplichting tot Covid Safe Ticket werd bekendgemaakt door de overheid teruggeven. Je hebt daarbij de optie om te kiezen voor een tegoedbon of een terugbetaling.

Neem hiervoor zo snel mogelijk en uiterlijk 1 week vóór het concert contact op via tickets [at] antwerpso.be. Aan aanvragen die binnenkomen na de datum van het concert kunnen we niet tegemoetkomen.

---

Welke maatregelen neemt het Antwerp Symphony Orchestra nog?

 • De Koningin Elisabethzaal beschikt over een state-of-the-art ventilatiesysteem dat voldoet aan de strengste voorwaarden op vlak van ventilatie met 100% verse buitenlucht.

---

Algemene afspraken

 • Geef elkaar de ruimte
  Hou tijdens het wachten en de ticketcontrole voldoende afstand.
 • Draag een mondmasker
  Het dragen van een mondmasker is te allen tijde verplicht in de Koningin Elisabethzaal, ook terwijl je neerzit in de concertzaal om van het concert te genieten.
 • Was of ontsmet voldoende je handen
  Een goede handhygiëne is belangrijk. In het atrium staan dispensers om je handen te ontsmetten. Was je handen ook grondig na een toiletbezoek.
 • Ben je ziek of heb je last van symptomen?
  Blijf dan thuis.
 • We staan voor jullie klaar
  Onze hosts staan klaar om je wegwijs te maken en alles vlot te laten verlopen.

 

Laatste update: 19.11.2021