Hadelich speelt Sibelius

Dag
Zaterdag 10.12.2022 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 22 in Es, Hob.I:22, ‘De filosoof’
Vioolconcerto in d, opus 47
Symfonie nr. 7 in cis, opus 131
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Finse dirigent Dima Slobodeniouk serveert een programma voor muzikale fijnproevers. Als smaakmaker kiest hij voor de Tweeëntwintigste symfonie, bijgenaamd ‘De filosoof’, van Haydn die van zijn werk een spelletje maakte: speelse melodieën dialogeren met elkaar als in een heus debat. Een stuk ernstiger is het raadselachtige en geliefde Vioolconcerto van Sibelius, dat beelden oproept van de woeste Finse natuur. Het wonderlijke concerto vraagt om een fijnbesnaarde solist, die gevonden werd in de persoon van niemand minder dan toptalent Augustin Hadelich. In zijn zevende en laatste symfonie gunt Prokofjev zijn luisteraars een zeldzame blik in zijn ziel. Nostalgisch melodiewerk en driftig geraas wisselen elkaar af in een werk dat een passend en memorabel slotakkoord is van zijn turbulente leven. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Dima Slobodeniouk

Functie
Gastdirigent

De in Moskou geboren Dima Slobodeniouk studeerde viool aan het Conservatorium van Midden-Finland en de Sibelius-Academie, en nam dirigeerlessen bij grootheden als Atso Almila, Leif Segerstam en Esa-Pekka Salonen. Recent werkte Slobodeniouk samen met gerenommeerde orkesten als de Berliner Philharmoniker, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Bayerische Staatsorchester, het Gewandhausorchester Leipzig, het London Philharmonic Orchestra, het Concertgebouworkest, het Boston Symphony Orchestra, het London Symphony Orchestra en het hr-Sinfonieorchester Frankfurt.

Lees verder

Augustin Hadelich

Instrument
viool

De Amerikaanse violist Augustin Hadelich studeerde aan de Juilliard School of Music in New York bij Joel Smirnoff. Vroeg in zijn carrière won hij de International Violin Competition in Indianapolis, kreeg hij een Avery Fisher Career Grant, de Warner Music Prize, een Grammy Award en een Borletti-Buitoni Trust Fellowship.

Lees verder