Herreweghe dirigeert liederen van Mahler

Dag
Zondag 13.10.2019 - 15:00

Groenzaal

Straat
Lange Boomgaardstraat 116
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Oberon (ouverture)
Liederen
Liederen uit Des Knaben Wunderhorn
Symfonie nr. 3 in Es, opus 97, 'Rheinische'
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Gustav Mahler en de bundel Des Knaben Wunderhorn vol Duitse volkspoëzie over natuur, liefde en dood waren onafscheidelijk. In zijn sfeervolle Wunderhorn-liederen weet Mahler elk gedicht meesterlijk voor te dragen met zang en orkest. Als voortreffelijk liedcomponiste kan ook zijn vrouw Alma op dit concert niet ontbreken. Samen met andere romantische parels zoals Webers ouverture tot Oberon en Schumanns ‘Rheinische’ Derde symfonie brengt dit concert je terug naar een tijd waarin emotie en vervoering het wonnen van de rede.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Gerhild Romberger

Gerhild Romberger

Instrument
alt

Mezzosopraan Gerhild Romberger soleert veelal met orkesten en in recitals. Haar uitgebreide repertoire omvat alle belangrijke rollen voor alt- en mezzosopraan uit de oratorium- en concertliteratuur uit de barok, klassiek en romantiek tot de 20e eeuw. Dit seizoen brengt Romberger o.a. Szenen van Faust met de Wiener Symphoniker onder Daniel Harding en de Derde symfonie van Mahler met het Budapest Festival Orchestra onder Ivan Fischer, met de Bayerischer Rundfunk Symphony Orchestra onder Bernard Haitink en het Antwerp Symphony Orchestra onder Edo de Waart.

Lees verder