Het Celloconcerto van Elgar

Dag
Zaterdag 22.10.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Within her Arms
Celloconcerto in e, opus 85
Vorspiel und Liebestod (Tristan und Isolde)
Poème de l’extase, opus 54
Price range
Vanaf €20

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Antwerp Symphony tekent present voor een van de hoekstenen van het cellorepertoire: Elgars ongeëvenaarde Celloconcerto. Elgar componeerde zijn bekende meesterwerk in de maanden na de Eerste Wereldoorlog, als een klaagzang voor een wereld die nooit meer dezelfde zou zijn. Met het Vorspiel und Liebestod uit zijn opera Tristan und Isolde componeerde Wagner een van de meest beklijvende bladzijden uit de orkestliteratuur, waarin hij de grens opzoekt tussen de eeuwige liefde en de dood. Qua muzikale ambitie werd Wagner door weinigen overtroffen, maar Alexander Skrjabin komt aardig in de buurt: zijn Poème de l’extase wil niet minder dan de eenwording van mens en universum verklanken. Dankzij het zorgzaam samengestelde kleurenpalet dat hij uit het orkest tovert, laat Skrjabin zijn werk gonzen met een kosmische energie. Een niet te missen spektakel! 

 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder
Truls Mork

Truls Mørk

Instrument
cello

Truls Mørk heeft zich dankzij zijn integriteit, gratie en indrukwekkende intensiteit gevestigd als een van ‘s werelds vooraanstaande cellisten. In zijn vroege carrière won hij onder andere de Internationale Tsjaikovskiwedstrijd (1982), de Cassado International Violoncello Competition (1983), de Unesco Prize van de Europese Radio-unie (1983) en de Naumburg Competition in New York (1986). Met meer dan dertig premières op zijn palmares blijkt Mørk zowel een gevestigde waarde voor het standaardrepertoire als op vlak van de hedendaagse muziek.

Lees verder