Het Pianoconcerto van Grieg met Denis Kozhukhin

Dag
Vrijdag 23.04.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto in a, opus 16
Mad Song, concerto voor Engelse hoorn (wereldcreatie)
De wonderbaarlijke Mandarijn (suite), opus 19
Price range
Vanaf €13

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2010 Denis Kozhukhin komt naar Antwerpen met een van de meest geliefde pianoconcerto’s ooit. Hoe kan het ook anders: de iconische paukenroffel die gestopt wordt door een onverbiddelijk pianoakkoord, de onwezenlijk mooie melodie uit het langzame deel en de glorieuze pracht van de finale tonen Edvard Grieg op z’n best. Daarna brengt Dimitri Mestdag, solist althobo van Antwerp Symphony, de wereldpremière van Mad Song, geschreven door de Amerikaanse componist Geoffrey Gordon. Tot slot dirigeert de Zuid-Koreaanse Shiyeon Sung de waanzinnige muziek van Bartóks duivels mooie pantomime De wonderbaarlijke Mandarijn.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Dimitri Mestdag

Dimitri Mestdag

Instrument
Engelse hoorn

Dimitri studeerde aan de muziekacademie van Harelbeke en aan de Kunsthumaniora Gent bij Yf Bourry. Hij behaalde meesterdiploma’s hobo, Engelse hoorn en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel bij Paul Dombrecht en Alex Van Beveren. Na masterclasses bij Thomas Indermühle, David Walter, Alain Denis en Ingo Goritzki ging hij zich vervolmaken aan het Rotterdams Conservatorium bij Emanuel Abbühl. Sinds september 1996 is Dimitri solist Engelse hoorn bij het Antwerp Symphony Orchestra waarmee hij reeds meerdere malen als solist optrad.

Lees verder