Het Requiem van Dvorák

Dag
Donderdag 11.11.2021 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Antonín Dvořák begon op z’n vijftigste aan een grootschalig requiem. De vrome Tsjech greep deze kans om zijn onwrikbare geloof toe te vertrouwen aan het notenpapier. Het werd een meeslepende compositie waarin intense mystiek en berustende, troostende schoonheid worden afgewisseld met krachtige koorklanken, memorabele solo’s voor zang en orkestrale pracht. Kortom, het muziekstuk bij uitstek voor het jaarlijkse troostconcert van Antwerp Symphony. Voeg daarbij de gedetailleerde interpretatie van eredirigent Philippe Herreweghe, zijn eigen koor van wereldniveau en een selectie topsolisten, en een adembenemende uitvoering is gegarandeerd.  

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Ilse Eerens

Ilse Eerens

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Ilse Eerens begon haar studie aan het Lemmensinstituut te Leuven en zette die voort bij Jard van Nes aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam en Den Haag. Ze behaalde meerdere prijzen op zangwedstrijden zoals het Internationaal Concours van ’s-Hertogenbosch in 2004 en het ARD Musik Wettbewerb in 2006.

Lees verder
Florian Boesch

Florian Boesch

Instrument
bariton

Florian Boesch studeerde zang aan het conservatorium van Wenen. Hij specialiseerde zich in lied en oratorium bij Robert Holl. In 2003 debuteerde hij bij de opera van Zürich als Papageno in Mozarts Die Zauberflöte en het jaar daarop zong hij de komische basrollen in onder anderen Le nozze di Figaro en Don Giovanni bij de Wiener Volksoper.

Lees verder

Collegium Vocale Gent

Instrument
orkest

Collegium Vocale werd opgericht in 1970 op initiatief van Philippe Herreweghe samen met een groep bevriende studenten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. De authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals van Europa, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Amerika, Japan, Hongkong en Australië. Sinds 2017 organiseert het ensemble in het Italiaanse Toscane een eigen zomerfestival: Collegium Vocale Crete Senesi.

Lees verder