Het Requiem van Mozart met Herreweghe - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 01.05.2021 - 17:00

Paleis voor Schone Kunsten

Straat
Baron Hortastraat 11
Postcode
1000
Woonplaats
Brussel
Idomeneo: ouverture
Symfonie nr. 100 in G, Hob I:100, ‘de militaire’
Requiem in d, KV 626 (Süssmayr)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dat Mozart uitgerekend tijdens de laatste weken van zijn leven een dodenmis componeerde, blijft tot de verbeelding spreken. De dood haalde hem in nog voor hij zelf de laatste maatstreep kon trekken van dit onovertroffen Requiem: zijn assistent Franz Xaver Süssmayr maakte het werk af. Onder leiding van onze eredirigent Philippe Herreweghe en met zijn eigen wereldbefaamde Collegium Vocale Gent en een schare topsolisten is ontroering verzekerd. Het Antwerp Symphony Orchestra vult aan met de energieke ouverture van Mozarts opera Idomeneo en Symfonie nr. 100 van Joseph Haydn die dankzij een triangel, cymbalen en een grote trom de bijnaam ‘de militaire’ kreeg.

---

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden opnieuw verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Collegium Vocale Gent

Instrument
orkest

In 2010 was het precies veertig jaar geleden dat op initiatief van Philippe Herreweghe het Collegium Vocale Gent werd gesticht. Hun authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia wereldwijd. Intussen heeft Collegium Vocale Gent een ruim repertoire uit verschillende stijlperiodes opgebouwd. De Duitse barokmuziek, en meer specifiek de vocale werken van J.S. Bach, waren en blijven een kroondomein. Meer en meer legt Collegium Vocale Gent zich ook toe op het klassieke, romantische en hedendaagse oratoriumrepertoire. Voor de realisatie van projecten werken ze samen met diverse historisch geïnformeerde ensembles zoals het eigen barokorkest van Collegium Vocale Gent, maar ook met vooraanstaande symfonische orkesten zoals het Antwerp Symphony Orchestra, het Budapest Festival Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Lees verder