Igudesman & Joo: Beethoven's Nightmare

Dag
Vrijdag 25.09.2020 - 20:15

Muziekgebouw Frits Philips

Straat
Heuvel Galerie 140
Postcode
5611 DK
Woonplaats
Eindhoven
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wat als Ludwig van Beethoven zou opstaan uit het dodenrijk en kon horen wat er van zijn muziek geworden is? Violist Aleksey Igudesman en pianist Hyung-ki Joo, beter bekend als het weergaloze duo Igudesman & Joo, geven op geheel eigen wijze een antwoord op deze vraag. Het fenomeen geeft in deze komische show de ene geniale twist na de andere aan Beethovens bekendste werken en doopt een concertavond om tot een hilarisch muzikaal en interactief spektakel. Klassieke kolder – met kwaliteit.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Aleksey Igudesman

Instrument
viool

Aleksey Igudesman werd geboren in Leningrad en staat bekend als violist, componist, dirigent, comedian, acteur, filmmaker, schrijver en ondernemer. Hij studeerde aan de Yehudi Menuhin School en bij Boris Kuschnir in Wenen. Na zijn studies maakte hij carrière als violist op concerten wereldwijd, componeerde hij filmmuziek en werkte hij samen met onder meer Hans Zimmer, John Malkovich en Roger Moore. Zijn composities worden wereldwijd uitgevoerd, onder meer door de New York Philharmonic, de Wiener Symphoniker en het Tonhalle-Orchester Zürich en solisten als Daniel Hope, Vadim Repin en Clara-Jumi Kang. Hij werkte als componist nauw samen met Hans Zimmer voor de muziek van onder andere Sherlock Holmes die genomineerd werd voor een Oscar voor beste filmmuziek. Samen met pianist Hyung-ki Joo vormt hij Igudesman & Joo.

Lees verder

Hyung-ki Joo

Instrument
piano

Hyung-ki Joo is een Brits-Koreaanse pianist. Hij studeerde aan de Yehudi Menuhin School en kreeg les van Nina Svetlanova, Beryl Kington, Peter Norris, Seta Tanyel, Irina Zaritskaya, Vlado Perlemuter, Oleg Maisenberg, Richard Goode en Ferenc Rados. Als kamermusicus werkte hij samen met onder meer Renaud Capuçon, Thomas Christian, Martin Fröst, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky en Thomas Quasthoff. Naast pianist is Hyung-ki Joo ook componist. Zijn werk wordt uitgevoerd door de New York Philharmonic, de London Philharmonic, de Wiener Symphoniker en het Chicago Symphony Orchestra. Samen met Aleksey Igudesman schreef hij composities voor het Pittsburgh Symphony Orchestra, de Düsseldorfer Symphoniker, de New York Philharmonic en het Tonhalle-Orchester Zürich. Daarnaast werkte Hyung-ki Joo samen met Vangelis en Billy Joel. Samen met violist Aleksey Igudesman vormt hij Igudesman & Joo.

Lees verder