Inauguratieconcert Elim Chan

Dag
Vrijdag 04.10.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Icarus
Le sacre du printemps
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Antwerp Symphony Orchestra verwelkomt zijn nieuwe chef-dirigent Elim Chan tijdens dit officiële inauguratieconcert. De bijzonder getalenteerde Chan neemt het dirigeerstokje over van illustere voorgangers als Jaap van Zweden en Edo de Waart en brengt meteen een ambitieus programma. Voor haar eerste concert als chef-dirigent nodigt Chan immers een topvioliste van haar generatie uit. Openen doen we met Icarus, waarin Lera Auerbach de fatale vlucht van de jonge Griek op muziek zette. Vervolgens begeleidt Chan stervioliste Vilde Frang doorheen Bruchs Eerste vioolconcerto. Afsluiten doen we met Stravinski’s extatische ritmes in Le Sacre du Printemps, een van de meest opzwepende mijlpalen uit de muziekgeschiedenis.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Op vraag van solist Vilde Frang wordt het programma van dit concert gewijzigd: het Eerste vioolconcerto van Sjostakovitsj dat oorspronkelijk op het programma stond vervalt en wordt vervangen door het Eerste vioolconcerto van Bruch. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

***

Geen kaartjes voor dit concert?
Bekijk ook de andere concerten met Elim Chan >>>

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Vilde Frang

Instrument
viool

Vilde Frang is een exclusieve Warner Classics artieste en haar opnames werden bekroond met talrijke prijzen, waaronder de Edison Klassiek Award, Deutsche Schallplattenpreis, Diapason d'Or en een Gramophone Award. Vilde Frang speelt op een Jean-Baptiste Vuillaume uit 1864.

Lees verder