Integrale pianoconcerto's van Beethoven

Dag
Donderdag 27.10.2016 - 20:00

DE SINGEL

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 1 in C, opus 15
Pianoconcerto nr. 4 in G, opus 58
Price range
€25 - €39

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Een overdosis Beethoven kan nooit kwaad. Nadat ze vorig seizoen voor het eerst samenwerkten, leggen meesterpianist Paul Lewis en Philippe Herreweghe ditmaal op één week tijd alle vijf pianoconcerto's van Beethoven op de pupiter. Aanleiding voor deze ambitieuze integrale? De inwijding van de spiksplinternieuwe vleugelpiano van deFilharmonie, door Lewis eigenhandig uitgekozen in de Hamburgse ateliers van Steinway & Sons. Nu al is het uitkijken naar hoe Lewis' briljante vingers en Herreweghes oor voor detail elkaar in balans zullen houden.

Diep het concertthema verder uit met Davidsfonds Academie!

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Paul Lewis

Paul Lewis

Instrument
piano

Paul Lewis wordt internationaal beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde aan de Chetham's School of Music en de Guildhall in Londen en deelde het podium met vooraanstaande orkesten als het London Symphony, het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest onder dirigenten als Bernard Haitink, Christoph von Dohnányi, Mark Elder en Sir Charles Mackerras. Zijn recente opnames van Beethoven en Schubert werden lovend onthaald en bevestigen zijn reputatie als een van de belangrijkste vertolkers van het centraal-Europese klassieke repertoire.

Lees verder