Internationale orkesten: Hong Kong Philharmonic Orchestra - Geannuleerd

Dag
Donderdag 20.05.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto in G
Symfonie nr. 7 in C, opus 60, 'Leningrad'
Price range
Vanaf €28

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Hong Kong Philharmonic Orchestra behoort tot de absolute koplopers van een groeiend aantal Aziatische toporkesten. Hun komst betekent meteen ook een weerzien met Jaap van Zweden, voormalig chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra, die ook ditmaal een geïnspireerd programma samenstelde. Ondanks het label ‘impressionist’ dat Ravel ongewild kreeg opgeplakt, componeerde hij met de precisie van een horlogemaker. Zijn buitengewoon kleurrijke Pianoconcerto in G is dan ook uniek in zijn soort. Het onvergetelijk dromerige middendeel verschijnt als een oase tussen de hoekdelen die elk bruisen van energie. Even uniek is pianiste Alice Sara Ott, wiens naam internationaal over de tongen gaat. Het contrast tussen Ravels verstrooiende concerto en de Zevende symfonie van Dimitri Sjostakovitsj kan nauwelijks groter zijn. De Russische componist vocht zijn hele leven tegen de censuur, wat een boeiende stijl opleverde die schippert tussen beklijvende introspectie en triomfantelijke grotesquerie.

Copresentatie met deSingel

---

Update 26.01.2021
Spijtig genoeg heeft het orkest omwille van de coronaproblematiek de tournee waarvan dit concert deel uitmaakte geannuleerd. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bio's

Jaap van Zweden

Jaap van Zweden

Functie
Dirigent emeritus

Jaap van Zweden is een van de meest gevraagde dirigenten van zijn generatie. Hij vervulde gastdirecties bij orkesten als het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het Chicago Symphony Orchestra, de Münchner Philharmoniker, het WDR Symphonie-Orchester Köln, het Orchestre National de France, de Oslo Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest en het London Philharmonic Orchestra. Momenteel is hij chef-dirigent van de New York Philharmonic.

Lees verder

Alice Sara Ott

Instrument
piano

Alice Sara Ott begon haar studies op twaalfjarige leeftijd aan het Salzburg Mozarteum bij Karl-Heinz Kämmerling. Sinds haar afstuderen heeft ze verschillende piano concours gewonnen. Zo behaalde ze onder andere de eerste prijs op de Pianello Val Tidone wedstrijd in 2004.

Lees verder