Internationale orkesten: Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin

Dag
Donderdag 11.05.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Nacht op de kale berg
Celloconcerto nr. 2 in G, opus 126
Symfonie nr. 3, opus 44 'De vurige engel'
Price range
Vanaf €23

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin meet zich met de beste orkesten van Europa, en met de magistrale Vladimir Jurowski kunnen ze daarvoor rekenen op een topdirigent. Hun troeven spelen ze mooi uit in dit unieke concert. Truls Mørk soleert in het aartsmoeilijke en hartverscheurende Tweede celloconcerto van Sjostakovitsj, dat de getroebleerde Russische componist schreef voor de legendarische cellist Mstislav Rostropovitsj. Een zelfde autobiografische ondertoon kenmerkt ook Bruckners Tweede symfonie, een kathedraal van een werk waarvan de orkestrale grootsheid de diepgewortelde devotie van de componist verklankt. Een buitenkans om dit weinig geprogrammeerde werk te beluisteren op het hoogste niveau. 

Update 02.06.2022
Na overleg met het Rundfunk-Sinfonieorchester werd het programma voor dit concert gewijzigd. In plaats van Bruckers Symfonie n° 2 brengt het orkest Moesorgskis 'Nacht op de kale berg' en Prokofjevs Symfonie n° 3 "De Vurige Engel". De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Bio's

Truls Mork

Truls Mørk

Instrument
cello

Truls Mørk heeft zich dankzij zijn integriteit, gratie en indrukwekkende intensiteit gevestigd als een van ‘s werelds vooraanstaande cellisten. In zijn vroege carrière won hij onder andere de Internationale Tsjaikovskiwedstrijd (1982), de Cassado International Violoncello Competition (1983), de Unesco Prize van de Europese Radio-unie (1983) en de Naumburg Competition in New York (1986). Met meer dan dertig premières op zijn palmares blijkt Mørk zowel een gevestigde waarde voor het standaardrepertoire als op vlak van de hedendaagse muziek.

Lees verder