Internationale orkesten: Russian National Orchestra - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 31.10.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 2 in f, opus 21 (arrangement door Mikhail Pletnev)
Chopiniana, opus 46 (selectie)
De jaargetijden, opus 67
Price range
Vanaf €28

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De geniale Mikhail Pletnev staat aan het hoofd van het Russian National Orchestra, dat hij zelf oprichtte na de val van de Muur. De levende legende toont zich hier van zijn meest veelzijdige kant. In 2017 stak hij het Tweede pianoconcerto van Chopin in een nieuw jasje. De briljante solopartij, hier uitgevoerd door de weergaloze Nikolaj Luganski, liet hij ongemoeid, maar de bijdrage van het orkest werd stevig opgeschroefd. Meer dan een eeuw voor Pletnev vond de Rus Alexander Glazoenov de pianomuziek van Chopin zodanig elegant klinken dat hij er prompt een symfonische balletsuite op baseerde. In Chopiniana wordt het poëtische gevlei van Chopin rijkelijk overgoten met Russische orkestrale saus. Ook de vier tableaus van zijn ballet De jaargetijden getuigen van Glazoenovs finesses in het orkestreren. Deze stemmige sfeermuziek is een van de culminatiepunten van de Russische ballettraditie, en meteen ook Glazoenovs meest geliefde concertwerk.

Copresentatie met deSingel

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 28.09.2020

Als gevolg van de huidige omstandigheden en de daarmee gepaard gaande quarantainemaatregelen ziet het Russian National Orchestra zich helaas genoodzaakt zijn Europese tournee te annuleren. Wij betreuren het ten zeerste dat dit concert, waarnaar we samen met u uitkeken, niet kan plaatsvinden. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bio's