Internationale orkesten: Staatskapelle Dresden

Dag
woensdag 23.09.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 1 in d, opus 15
Symfonie nr. 7 in d, opus 70
Price range
Vanaf €38

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met een ononderbroken traditie die reikt tot het jaar 1547, mag de Staatskapelle Dresden zich met trots het oudste orkest van de wereld noemen. Niet toevallig behoort dit Duitse orkest ook tot de absolute wereldtop. Met Myung-Whun Chung als ervaren gids trakteert het orkest zijn publiek op twee volbloed romantische werken. In zijn Eerste pianoconcerto maakt Brahms opvallend veel gebruik van contrasten, die vaak worden beschouwd als muzikale mijmeringen op de dood van zijn vriend en collega-componist Schumann. Toppianist András Schiff, een vaak bekroonde poëet achter de piano, weet als geen ander hoe hij de ziel van het werk kan blootleggen. Melancholie en nostalgie troef in de Zevende symfonie van Dvořák, de Tsjechische componist die zijn volk een muzikale identiteit schonk. Zijn bekende symfonie combineert een joviale volkse stijl met een flinke dosis introspectie én pit. Zo wacht je een veelzijdige ervaring die nog lang zal blijven nazinderen.

Copresentatie met deSingel

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Myung-whun Chung

Functie
Eerste gastdirigent
Lees verder

András Schiff

Instrument
piano

De Hongaarse pianist András Schiff studeerde aan de Liszt Ferenc Academy bij Pál Kadosa, György Kurtág en Ferenc Rados en in Londen bij George Malcolm. Hij werkte samen met de beste orkesten en dirigenten ter wereld. Sinds 2004 heeft Schiff alle pianosonates van Beethoven gespeeld in meer dan 20 steden waaronder Zürich, waar de cyclus live werd opgenomen door ECM. Andere onvolprezen opnames op voor dit label bevatten solo recitals met muziek van Schubert, Schumann, Janáček en Bach. De laatste jaren zijn zijn uitvoeringen van Bachs muziek een jaarlijks hoogtepunt tijdens de BBC Proms. Daarnaast is hij regelmatig te gast op de festivals in Verbier, Salzburg en Baden-Baden, geeft hij concerten in de Wigmore Hall, de Musikverein en de Philharmonie de Paris, tourt hij in Noord-Amerika en Azië en is hij curator van een festival in het Teatro Olimpico in Vicenza. Nog in Vicenza is de thuisbasis van de Cappella Andrea Barca, een kamerorkest dat hij in 1999 oprichtte. Samen traden ze op in Carnegie Hall, op het Lucerne Festival en de Mozartwoche in Salzburg.

Lees verder