Internationale orkesten: Swedish Radio Symphony Orchestra

Dag
Dinsdag 23.11.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Liederen uit Des Knaben Wunderhorn
Symfonie nr. 4
Price range
Vanaf €35 - Toegang enkel op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Swedish Radio Symphony Orchestra beleeft al enkele jaren een steile klim, en daar zit de uitstraling van chef-dirigent Daniel Harding zeker voor iets tussen. Amper 46 jaar oud, en toch al meer dan de helft van zijn leven aan het hoofd van de grootste orkesten: dat is op z’n minst impressionant. Maar Harding staat ook bekend als fervent Mahler-liefhebber. Vanuit die passie geeft hij vorm aan een welgekozen tweeluik rond de Oostenrijkse componist. De Duitse bariton Christian Gerhaher, zelf ook een gerenommeerde Mahler-specialist, presenteert eerst een selectie uit Mahlers liedbundel Des Knaben Wunderhorn. Dan klinkt zijn Vierde symfonie, waarin instrumentale echo’s van de Wunderhorn-liederen weerklinken als een muzikale rode draad. De grootste bijzonderheid van dit werk is evenwel Mahlers toevoeging van een zangpartij. Die glansrol is weggelegd voor de piepjonge sopraan Johanna Wallroth, die hoge ogen gooit met haar passage op de grote operapodia. Een nieuwe generatie toppers aan het werk, voor de snelle beslissers!  

Antwerp Symphony Orchestra en DE SINGEL nodigen uit

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's