i.s.m. Het Banket

Het Banket werd in 2009 opgericht door Brechtje Louwaard en Tristan Versteven. Dit Mechelse theatergezelschap brengt talige, verbeeldingsrijke voorstellingen. Toegankelijk voor iedereen die een kaartje koopt.

Het Banket komt jaarlijks met een nieuwe creatie. Brechtje Louwaard en Tristan Versteven schreven de voorbije seizoenen vijf nieuwe toneelteksten: Eiland Lucretia, Het land is stil, Koning van de slaap, Dokter Szvo en Vergeten man. Bijzondere verhalen in een taal die vreemd lijkt, soms grappig is, tot de verbeelding spreekt, en toch vertrouwd klinkt. Een taal die nergens anders te horen is.

De vaste kern van Het Banket laat zich vergezellen door artistieke en andere medewerkers, die regelmatig uitzwermen en dan weer terugkeren. Als een collectief wordt gezocht naar een vorm voor de bijzondere verbeeldingswerelden waarin uitzonderlijke personages rondlopen.

De voorstellingen van Het Banket gaan in première in de Stadsschouwburg van Mechelen en reizen vervolgens door heel Vlaanderen. Het Banket kan sinds haar begin rekenen op de steun van CC Mechelen en verschillende medewerkers: Stefaan Degand, Jan Decleir, Jens Dupon, Hannah Chebaro, Thomas Cuyckens, Tom Van Overberghe, Jean Block, Frank Daniëls, Krista Leemans, Kris Daems, Maaike Floor, Dieter Verbeeck, Helga Broers, Patricia Goemaere, Pablo Tys, Ysbrant, Nick Andrews, Reinhilde Decleir, Philip Aguirre, Jesse Frans, Roxanne Cox en Vincent Avonds.